Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z FPS przy nagrywaniu

forkerer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem zacząć nagrywać filmy z Minecrafta, lecz spotkałem się z pewnym problemem, otóż FPS wahają mi się od 40 do 10, a nie mogę sobie na to pozwolić, sądzę że mój komputer powinien spokojnie dać rade nagrywać full hd na dobrych fps. Oto specyfikacje komputera:

-Intel core i7 950

-24gb ram

-Radeon HD6870

Prosze o pomoc, testowałem pełno programów i każdy nagrywa przy podobnych fps'ach.

Opublikowano

Japierdole ale komp....

Nagrywaj najnowszym frapsem, a do minecraft zainslatuj mod OptiFine, i ustawienia grafiki nie miej wszystkiego na fast itp, tylko render na normal i graphiv fast.

Dzięki za uwagę...

Jbc ja mam kompa 4 gb ram core2duo 3.0 i grafika 256mb i daje rade nagrywać w 25-30 fpsach z optifine, a bez 15 max

Opublikowano

@up

optifne da mu 3fps (może)

@temat

Ustaw więcej pamięci RAM w MineCraft'a to ci nawet z 200 fps może nagrywać ;]

1329042025-U173186.png

by Siema Heniu

MineCraft Helper|Kox|PostMarker

Opublikowano

Sprawa wygląda tak, przydzieliłem 8gb ramu do MC w pewnym momencie, i cały czas robiły się takie ściny, korzystałem z najnowszego frapsa,camtasi,game cam, i co tylko sobie mozna wymysleć.

Opublikowano

W sumie to trochę pomogło dzięki, cały czas zdarzają mi się zwiechy przy nagrywaniu do 20 klatek na sekunde, ale są krótsze i rzadsze.

Bywalec
Opublikowano

To jeszcze 2 tutoriale, które prawdopodobnie Ci pomogą:

1.:

http://www.mpcforum.pl/topic/459585-tut-koniec-z-lagami-na-piracie-i-oryginale-dodatkowe-przyspieszenie-minecrafta/

2.:

http://www.mpcforum.pl/topic/544080-video-tut-jak-przydzielic-wiecej-ramu-do-minecrafta/

5jJNSGS.png

Opublikowano

Przydziel więcej ram na minecrafta, ja mam o wiele słabszy komputer

a jak gram mam fps około 120-140 a jak nagrywam mam

chyba od 50-100 ; )

Ja tam nie wiem jak ustawiać ale

myśle że użytkownicy dadzą ci lub już dali

jak to zrobić.

League Of Legends !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...