Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak postawić serwer pod 4.0.6 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak postawić serwer pod wersje 4.0.6 ? (chodzi o postawienie na dedyku) Bo wszystkie tut'y jakie znajduję to linki nie działają itp. I jeszcze jedno, jaki dedyk trzeba kupić żeby utrzymał około 1000 ludzi ? (wiem że to jest drogie, nie piszcie o tym)

Jeśli pomogłem daj +

Opublikowano

http://wiki.projectskyfire.org/index.php?title=Main_Page

tutaj masz napisane, jak postawić serwer na czystym emulatorze 4.0.6a. Jeżeli nadal nie wiesz, jak postawić serwer - nie baw się w to.

Po co Ci dedyk na aż tyle osób? Kup taki, który utrzyma 50-100 osób.

Opublikowano

50-100 ? Jeżeli nie jest dobrym programistą nic z tego serwera nie bedzie. 1000 osob ? Człowieku dobre serwery czasami tyle nie osiągają. Nie mowie tu o starych serwerach tylko o nowych.

simply.4557.gif

Opublikowano

Pewnie jest tak jak mówicie, ale i tak napiszcie mi jakie muszą być parametry serwer żeby utrzymał te 1000 osób. Zostałem "wynajęty" przez kolegę, nie wiem po co mu to.

Jeśli pomogłem daj +

Opublikowano

? CPU: Intel? Core? i7 CPU X 980 @ 3.33GHz ( 12 rdzeni)

? RAM: 24GB

? HDD1: 2 x 750 GB SATA 3 Gb/s HDD

? HDD2: 120 GB SSD

Jeden serwer który posiada ilosc graczy od 1000 do 1500 osob na taki sprzet.

simply.4557.gif

Opublikowano

Zależy także, czy kolega chce mieć vmapy i inne dodatki obciążające sprzęt. Jak na razie nie kupuj dedyka. Postaw serwer na swoim/kolegi komputerze i napraw większość błędów. To jest czysty emulator, na którym niewiele rzeczy działa poprawnie. Minie kilka miesięcy nim ogarniecie serwer.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...