Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Jakiegoś programu..

Nemesix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo ;) Wiecie może czy jest jakiś program czy cuś, do sprawdzenia czy karta graficzna jest w 100% sprawna, dobrze działa?? Bo ostatnio mi migał ekran, podczas logowania się na profil lub wyłączania kompa pół ekranu jest tak jakby ,,wyrwane". Tam gdzie jest wyrwane, zrobiło się zwykłe białe tło. W dodatku kolory między sobą nie przechodzą ,,płynnie" Np. miedzy szarym a ciemniejszym szarym (tło na MPC) nie ma jak przed tym miganiem kompa płynnego przejścia, tylko nagle jedna barwa się kończy a druga zaczyna. SS:

exue.jpg

Zrobiło się tak dzień po tym, gdy pojawił się problem ze ściąganiem (auto-restart kompa):

http://www.mpcforum.pl/topic/552796-problem-ze-sciaganiem-plikow/

86506195548292095751.png

exModerator minecraft.MPCforum.pl | exMPC Media Team | exKidModerator SF 09/11

Opublikowano

Wir Ci blokuje. Nie ma możliwośći, żeby karta Ci nawaliła. Albo coś działa, albo nie.

Skanuj Malwerebytes. Jeśli to nic nie da, to najlepszym rozwiązaniem jest reinstal/naprawa, ale skoro nie możesz...

Spróbuj też podziałać coś z CCleaner'em.

Opublikowano

Wiem że są to wiry, bo Malwarebytes wykrywa ich masę :D W przyszłym tygodniu robię formata, zobaczę czy to pomoże.

PS. Musi to być karta. Wyrwany obraz, złe przechodzenie kolorów, migotanie ekranu, teraz pograłem 15min w CS'a i nagle mapa zaczęła znikać.

86506195548292095751.png

Weteran
Opublikowano

Nie które wiry przeżyją nawet format, dlatego radzę ci np. ComboFix'em przeskanować i pokazać log, ale

pewnie potrzebny będzie lepszy program.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Jak może wirus przeżyć format jak wszystko jest usuwane?? :huh:

86506195548292095751.png

Opublikowano

Czyli są małe szanse że to grafa się jebie?? :(

PS. W dodatku raz wyskoczyło mi okienko informujące coś o sterownikach.

Btw. Jak mogę zjebać kartę graficzną?? W systemie, bez grzebania we wnętrznościach. Tak żeby informatyk się nie kapnął że zrobiłem to umyślnie..

86506195548292095751.png

Opublikowano

No właśnie. Stery Ci siadły, a nie karta.

Bardzo ciężko jest ją rozwalić, nie grzebiąc nic w środku. Śmiem twierdzić, że to praktycznie niemożliwe.

Najprościej jest, uszkodzenie/wyłączenie chłodzenia i przetaktowania karty, na maxa. Pewnie i tak komp się wyłączy, bo ma czujnik temperatury - chyba, że go urwiesz, albo wyłączysz w BIOS'ie "alarm przed temperaturą".

Daruj sobie. Zmień system i będzie jak nówka.

Opublikowano

Btw. Jak mogę zjebać kartę graficzną?? W systemie, bez grzebania we wnętrznościach. Tak żeby informatyk się nie kapnął że zrobiłem to umyślnie..

Moja karta spaliła się (czuć było od niej na metr) jak brat podłączał drugi dysk, jeszcze zasilacz był do kitu i poszedłem na gwarancji do sklepu i zwrócili całą kasę :P

Opublikowano

Po formacie wszystko śmiga :D

86506195548292095751.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...