Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Problem z płytą główną ASUS M2N

JacoH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem płytę główną ASUS M2N i mam problem z zainstalowaniem dźwięku, oprócz tego wszystko chodzi. Otóż spaliła mi się poprzednia płyta główna (GIGABYTE) i kupiłem tą, nie robiłem reinstala systemu ani nic, tylko uruchomiłem kilka razy kompa, żeby się skonfigurował z nową płytą główną i już wszystko działa oprócz tego dźwięku. Pobierałem ze strony producenta sterowniki, ale, że nie było do windows 7 to pobrałem do Visty.

PS. Sterowniki pobrałem pod x64, bo taki mam i proszę nie pisać do mnie jak bym nic nie umiał.

Tu macie tą płytę główną (nie jest to aukcja z której kupowałem, ale tu jest ta karta):

http://allegro.pl/asus-m2n-sli-amd-770-am3-am2-ddr2-fv-i2104509703.html

I mam jeszcze jedno pytanie, bo do niej można podłączyć 2 karty graficzne i czy to muszą być takie same modele czy nie ?? Bo wiem, że trzeba je połączyć taśmą taką tylko ??

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

odinstalu i zainstaluj sterowniki nowe ponownie

kabel do łączenia kart w SLI dostaniesz w każdym sklepie, czasem przy zakupie karty masz w zestawie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

dobra dźwięk już zrobiłem. Musiałem zainstalować od początku cały system, żeby skonfigurował się z nową płytą główną, bo były sterowniki ze starej i dlatego nie działało.

A teraz tylko jeszcze pytanie co do karty graficznej. Czy mogę połączyć dwie karty graficzne (nie takie same modele) jedna to GeForce 450 GTS, a druga to GeForce 9500GT lub GeForce 8800GTX (nie mogę się zdecydować, bo nie wiem czy pod 8800 wystarczy mi mocy z zasilacza).

Opublikowano

można , ale będą działały zawsze tak jak najwolniejsza

najlepsza i najwłaściwsze zestawienie to z GeForce 9500GT z ustawieniem dla obróbki PhysX, ale i tak o wydajności zdecyduje na końcu płyta główna

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

aha dobra, dzięki już wszystko wiem.

Proszę o zamknięcie tematu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...