Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Fizz vs Shyvana

zuo143

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.png

Postacie: Fizz vs. Shyvana

Zależy mi na:

Dodatkowe informacje: Proszę o podanie + i - postaci jak i zestaw runek pod nie. Build\'ów prosze nie podawac bo znam, chodzi mi tylko głownie o opinie na temat postaci.

Opublikowano

Fizz

+ dobry dmg

+ dobry system ucieczki

+ krwawienie z W

+ możliwy AoE z ulti + slow

- bez dodatkowego hp w late może być ciężko.

Shyvana

+ bardzo dobry offtank

+ jeden z najlepszych solotoperów

+ brak many

+ dobra farma

+ smok i nowe skille

- lami skillami prócz ulti

ogólnie to polecam fizza, może trudniejszy do ogarnięcia, ale efekty robi duże.

Opublikowano

Fizz'a kupiłem i nie żałuję. Trudny do ogarnięcia? 4 rozgrywka i już nikt mnie nie zabija, a ja tak harassuje że to głowa mała ;)

Trzeba tylko wiedzieć który skill co robi i po sprawie ( EASY )

Tylko jeden problem, Fizz do team fightów jest beznadziejny.. Ale sam fakt że każdego zabije na 1 vs 1 nadrabia to.

A Shyvany nie polecam, Taki pseudo off-tank..

A dla fizza to standart.. AP + PRZEBICIE.

Pozdrawiam

Gość Menesterowy
Opublikowano

Fizz jest postacią dobrą, ale nie za bardzo. Kupiłem, wygrałem 5 gier a potem postać mi się po prostu znudziła.

Pod Q ma skill zadający bardzo duży DMG (W szczególności z sheenem). Dzięki swojemu spellowi z pasywką możemy bardzo, ale to bardzo wkurzać naszych wrogów.

Jego następnym spellem jest... Podskok, tak jest. Dzięki niemu możemy uniknąć groźnych spelli, np. Stunów, spellshotów itp.

Jego ULT jest bardzo przydatne do teamfightów, slowuje (Najlepiej rzucać na AD Carry) i zadaje duży dmg.

Polecam, ale jak mówię: Może się szybko znudzić.

Shyvana to typowy jungler / solo toper. Jest ona też postacią dobrą pod tryb gry: Dominion.

Jest to offtank zadający średni dmg. Ma bardzo dobry escape mechanism i system ganków.

Jeśli zależy Ci na zabawie i wkurzaniu wrogów, to obie postacie są dobre, ale... Fizz ftw! :D

Opublikowano

Ogolnie to shyvana na rankedy jak ogarniesz solo top lub jungle zrobisz cala gre . Fizz tym to mozna ostro pocisnac w TF jak powiedzial bambi "fizz jest usseles" to nieprawda wchodzisz w Tf walisz all skile w tego ktory robi najwiekszy dmg i tyle taka jest twoja rola przy duzym farcie jak jestes feedniety i walniesz ulti hdy przeciwnicty sa wgrupie i maja pol lub mniej zycia mozesz wbic quadre lub pente ( mi sie kilka razy na rabkedzie udalo huh :P ).

To tyle a wybor nalezy do ciebie

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

• 3 tygodnie później...
Gość Menesterowy
Opublikowano
Moderator ma prawo przenieść temat do kosza (Uprzedzając to postem), jeżeli temat jest nieaktywny od 7 dni.

Temat się wyczerpał. Kosz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...