Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WAŻNE PYTANIA PROSZĘ O ODPOWIEDŹ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam parę pytań:

1.Jak zrobić aby po uruchomieniu programu nie był on widoczny , tylko był w tym miejscu , chodzi mi o to żeby nie pokazywał się żaden form1 tylko po prostu w dolnym prawym rogu była taka ikona i gdy się kliknie ppm to dopiero są opcje i można coś zrobić , aha i np. jeżeli są opcje takie jak tu to jeszcze koło tej opcji ma być jakiś mały obrazek tak jak w przypadku zrzut ekranu i zrzut całego ekranu.

2.Jak np. zrobić aby program odczytywał licencje z pliku chodzi mi że np , stworzę plik users.txt i to będą loginy do aktywowania licencji a keys.txt to klucze do aktywowania licencji no i potem aby textbox1 odpowiadal users.txt a textbox2.text odpowiadal keys.txt no i gdy juz zostanie uzyty uzytkownik i klucz to ten kasuje sie w txt.

3.Jak zrobic aby gdy juz ktos aktywowal licencje to po prostu przy wlaczaniu programu nie mial aktyowania licencji tylko od razu form przykladowo 3

Opublikowano

Licencje to zrób vb z polaczeniem do mysql. Wtedy wszystko bedzie siedziec u Ciebie na serwerze i będzięsz mógł dodawać i edytować licencje.

Opublikowano

Co się natomiast tyczy "ikonki w rogu", to poszukaj przykładów pod hasłem "Tray Icon". Tak najłatwiej będzie Ci to zrozumieć. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...