Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Team Fortress 2] Spy , Sniper & Medyk ^^

GTS98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[TUT] Szpieg , Snajper & Medyk

Szpieg -

Ta klasa jest mi najbardziej znana . Szpieg jest to cichy morderca .

Do swoich niecnych celów używa :

Noża , Rewolweru , Zegarka , Sapera i Zestawu przebrań .

Noż – To jest twoja główna broń . Nożem atakujemy tylko w plecy wtedy mamy pewność ze przeciwnik padnie od razu .

Rewolwer – Używaj go tylko wtedy gdy wiesz ,że przeciwnik ma mało życia oraz w przypadku gdy snajper ma na plecach Anty-klinge .

Zegarek – Jest to „ Dodatek ” do noża który ułatwi ci eliminacje nieprzyjaciela .

Saper – Urzadzenie do niszczenia konstrukcji inżynierów z przeciwnego Teamu .

Zestaw Przebrań – Nazwa mówi sama za siebie , zestaw umożliwia nam przebranie się za przeciwnika .

Polecane bronie :

Mnie najbardziej przypadło do gustu zestawienie : Dzwon zmarłego , Egzekutor i Kunai Krętacza .

Z tym zestawieniem zawsze otwierałem tabelę .

Ale każdy ma swój własny styl gry szpiegiem .

Mogę jeszcze polecić : Ostateczna nagroda , Peleryna nożownika , egzekutor .

Taktyka :

Sapowanie działek :

Gdy inżynier stoi przy działku wbijamy mu nóż w plecy i jak najszybciej zmieniamy na saper i klikamy lewy przycisk myszki .

Gdy inżynier nie stoi przy działku sapujemy działko i czekamy aż inżynier podejdzie do działka i zacznie je naprawiać i wtedy wbijamy mu nóż w plecy .

Gra z dzwonem zmarłego :

Przebierz się ( Najlepiej za , Snajpera , Demo , Pyro ) wyciągnij nóż i włącz dzwon i szukaj przeciwników . Jeżeli przeciwnicy nie skumają ,ze jesteś przebranym szpiegiem czekaj aż wyjdzie jak najwiecej osób i wtedy od tyłu do przodu kosisz wszystkich . Jeżeli przeciwnicy skumają ,że jesteś przebranym szpiegiem dzwon zadziała i zrobisz się niewidzialny . I teraz jeżeli jest przy tobie 3-4 przeciwników to przejdź za ich plecy , ale trochę dalej a nie tyle że prawie dotykasz przeciwnika ponieważ dzwon zmarłego jest w cholernie głośny i skumają że tu jesteś . Następnie wyłacz dzwon i robisz plecy , jeżeli jest 1-2 przeciwników to zajdź za jego plecy wyłacz dzwon i plecy ;).

Gra z peleryną nożownika :

Przebierz się ( jeżeli nie masz założonej ostatecznej nagrody )

Idź do przeciwników .włącz peleryne i zajdz im za plecy , bądź schowaj się w kącie i czekaj aż wyjdzie ich wiecej i wtedy ich powyrzynaj .

SNAJPER -

Snajper to klasa eliminująca po cichu swoich wrogów za pomocą karabinu snajperskiego .

Bronie :

Karabin Snajperski – Twoja główna broń , Staraj się strzelać w głowy.

PM – SMG broń której używasz gdy przeciwnik jest za blisko by go trafić z Karabinu Snajperskiego.

Kukri – Maczeta używasz ją gdy wróg jest zablisko by trafic go z Karabinu Snajperskiego i gdy wiesz, że ma mało HP.

Polecane bronie :

Dalekosiężny Dżezail

Anty-Klinga

Bandyta z Buszu / Plemienne ostrze

Taktyka : Wejdź na jakieś wysokie miejsce , weź do łapy Karabin Snajperski , włącz lunete , czekaj aż zobaczysz przeciwnika i oddaj strzał , jeżeli nie masz anty-klingi sprawdzaj co jakiś czas co się dzieje bliżej ciebie i ruszaj się co jakiś czas i zmieniaj miejscówki bo inaczej ty dostaniesz kulkę w łeb.

Medyk -

Jest to klasa lecząca i najlepszy przyjaciel grubego , ale mimo tego staraj się leczyć wszystkich .

Medyk do walki i leczenia używa :

Karabin strzykawkowy – Karabin strzelający strzykawkami

Medi –Gun – To jest twoje główne narzędzie , to nim leczysz swoich pobratyńców .

Piła – To jest takie kukri jak u snajpera tylko wygląda bardziej ….. Medycznie ;p

Polecane bronie :

Końska Dawka / Kusza Krzyżowca

Medi-Gun - Tu najlepszy jest podstawowy gdyż daje niezniszczalność .

Piła - Uroczysta Przysięga / Uber- Piła

Taktyka :

Gdy leczysz zawsze idź ZA leczonym nigdy przed i pilnuj jego pleców odwracaj się co jakiś czas , gdy jesteś pewien że przeciwnik tam jest możesz na chwile przestać leczyć i zabic napastnika lub powiadomić o tym leczonego .

Gdy leczący przez ciebie ziomek :P zginie i musisz się bronić to standardowo , na daleki dystans : Karabin strzykawkowy a na blisko : Piła .

Bronie polecane są pisane przez moje doświadczenia ( każdy ma swój styl gry , ale myślę że te zestawy przypadną kilku osobom do gustu ) jaki i cały poradnik , nie kożystałem z żadnych stron internetowych , wszystko pisałem z głowy ;].

[TUT] By GTS98

Na steam : Dovahkiin .

Opublikowano

Nareszcie tut choć trochę warty przeczytania. Brakuje może obrazków i wszystko się zlewa ale + daje bo podałeś taktyki. Mam uwagę co do meda. "I tu nasuwa się prosta zasada : Lecz GRUBASA " Przez takie "zasady" ludzie kaleczą klasę medyka... Latają jak debile za jednym heavym a resztę drużyny mają w głębokim poważaniu. Co do reszty opisanych przez ciebie klas nie mam zastrzeżeń może tylko na spy'u nie opisałeś żadnych stabów a to jest dość ważne i ciężkie dla początkujących.

Pozdrawiam Candymanik.

02a964e007479a4f.png
Opublikowano

Taktyka :

Gdy w Teamie jest gruby lecz jego i zawsze pilnuj jego „ Pleców ” .

Za samo to zdanie gdyby się dało walnął bym Ci z chęcią minusa -_-.

TuT najlepszy z wszystkich które do tej pory wyszły mimo że brak obrazków, krótki opis i wszystko się zlewa..

Kilka "zażaleń" ode mnie:

-Nie wiem czemu według Ciebie kusza jest dobra, albo końska dawka..Jak dla mnie najlepszy Blutsauger :s

-Do snajpera.. Antyklinga - jak dla mnie nie przydatna, wystarczy nie grać na wyciszonej grze i słuchać czy szpieg nie wydaje "podejrzanych" odgłosów (dźwięk stabowania kogoś innego, wyłączanie zegarka itd. - z tą taktyka rzadko się zdarza abym dostał staba)

-Bandyta z buszu przydatny jest gdy masz sikwondo - zamiast minikryta walnie kryta.

-Twoja taktyka u snajpera zazwyczaj kończy się headshotem, ale nie Twoim tylko przeciwnika. U snajpera ważne jest ruszanie się, a z Twoim sposobem masz praktycznie 0 ruchu.

-Kunai dla szpiega polecałbym dla bardziej zaawansowanych, ostateczna nagroda jak dla mnie przydatna tylko w zestawie, a sam zestaw to już pokazanie że nie umie się grać bez pomocy.

-Nie każdy przeciwnik jest tak głupi, że nie usłyszy najgłośniejszego z zegarków - dead ringer'a, najlepiej oddalić się troszkę, poczekać/pozbierać troszkę metalu i dopiero iść stabować.

-"Zawsze otwierasz tabele", chyba jak grasz z botami na easy ^^.

Opublikowano

Za samo to zdanie gdyby się dało walnął bym Ci z chęcią minusa -_-.

TuT najlepszy z wszystkich które do tej pory wyszły mimo że brak obrazków, krótki opis i wszystko się zlewa..

Kilka "zażaleń" ode mnie:

-Nie wiem czemu według Ciebie kusza jest dobra, albo końska dawka..Jak dla mnie najlepszy Blutsauger :s

-Do snajpera.. Antyklinga - jak dla mnie nie przydatna, wystarczy nie grać na wyciszonej grze i słuchać czy szpieg nie wydaje "podejrzanych" odgłosów (dźwięk stabowania kogoś innego, wyłączanie zegarka itd. - z tą taktyka rzadko się zdarza abym dostał staba)

-Bandyta z buszu przydatny jest gdy masz sikwondo - zamiast minikryta walnie kryta.

-Twoja taktyka u snajpera zazwyczaj kończy się headshotem, ale nie Twoim tylko przeciwnika. U snajpera ważne jest ruszanie się, a z Twoim sposobem masz praktycznie 0 ruchu.

-Kunai dla szpiega polecałbym dla bardziej zaawansowanych, ostateczna nagroda jak dla mnie przydatna tylko w zestawie, a sam zestaw to już pokazanie że nie umie się grać bez pomocy.

-Nie każdy przeciwnik jest tak głupi, że nie usłyszy najgłośniejszego z zegarków - dead ringer'a, najlepiej oddalić się troszkę, poczekać/pozbierać troszkę metalu i dopiero iść stabować.

-"Zawsze otwierasz tabele", chyba jak grasz z botami na easy ^^.

Otwieram tabele jak gram Szpiegiem xD Innymi klasami jestem BOTEM , BOTEM I JESZCZE RAZ BOTEM ;P

@Edit :

Stwierdziłem że zasada lecz grubasa jest naprawdę głupia i postanowiłem to poprawić .

Opublikowano

BTW - Nie można edytować tematu jeżeli już go oddałeś na konkurs. ;)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

BTW - Nie można edytować tematu jeżeli już go oddałeś na konkurs. ;)

Ahaha wiedziałem żę muszę coś zje**ć xD -,-
  • 1 rok później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Egzekutor? Sądzę, że ambasadorem robi się większą siekę, tylko trzeba mieć zawalistego cela, uwierz, nie raz grałem skautem i zginąłem w walce ze szpiegiem, bo drab mi sieknął headshota gdy ja ze spokojem wykonywałem podwójny skok :)

Dalekosiężny Dżezail jest dobry tylko, gdy ktoś bardzo dobrze celuje. Dla początkujących polecam Machinę - więcej obrażeń zadaje...

Antyklinga ma sens tylko, gdy we wrogim teamie są dwaj (lub więcej) szpiedzy. Inaczej lepsze Sikwondo, dobre narzędzie samoobrony :D

Co do karabinów strzykawkowych Końska Dawka, jak i Kusza Krzyżowca nie nadają się do obronienia samego siebie, w przypadku gdy ktoś Cię zaatakuje. Dlaczego?

Końska Dawka zmniejsza zadawane obrażenia;

Kusza Krzyżowca - strasznie wolno się strzela :|

Najlepszym karabinem strzykawkowym jest Blutsauger (oczywiście moim zdaniem).

Przy okazji - zapomniałeś napisać, żeby lecząc kogoś trzymać się w jak najbardziej bezpiecznym miejscu. Do tej sztuczki trzeba wprawy, żeby niechcący podczas próby utrzymania się w bezpieczeństwie nie przestać leczyć... albo nie wpaść z deszczu pod rynnę :)

Kolorki są trochę nie teges i nie pasują... rażą moje biedne oczka :(

Ogółem jednak poradnik przydatny, może się przydać jakimś nupom. Mimo błędów - hapaj lajka.

mmmphh_zpsd4ec972b.jpg

:)

Opublikowano

Zmień kolory i czcionkę wszystko się zlewa ; d

A co do poradnika to większych zastrzeżeń nie mam .

Tylko z eq na snajpera się nie zgodzę . Podstawowa snajperka jest zdecydowanie lepsza od Dalekosiężnego Dżezaila (przynajmniej dla mnie) .

stockf.jpg

Opublikowano

Po co zrobiłeś poradniki dla snajpera i meda? To się ledwo co początkującym przydaje. Dla takiego początkującego trafienie 3 razy pod rząd headshota karabinem snajperskim jest niemal niemożliwe, więc dalekosiężny dżezail się im nie przyda. Anty-Klinga rzadko pomaga (jeżeli szpieg jest początkujący, bądź używa ostatecznej nagrody), ponieważ jeżeli jesteś skupiony na celowaniu, rewolwer zrobi to samo. A bandytę z buszu powinno się łączyć z sikwondem. Aha, i warto strzelać w głowy jeżeli nie chcesz być okrzyknięty n00bem, ale należy to robić z umiarem, żeby nie zostać nazwany cheaterem. Ciekawym zjawiskiem jest to, że snajperzy najczęściej eliminują siebie nawzajem - w końcu celujący snajper to najłatwiejszy cel. Po zabiciu można też się przemieścić, tak na wypadek zemsty. Co do meda - lecz medigunem przede wszystkim osoby poniżej 100% zdrowia, jeden po drugim. Uberuj klasy odpowiednie do określonego zadania, np. demoman do niszczenia działek w średnim zasięgu. Ja używam uroczystej przysięgi/amputatora i kuszy, ponieważ można ją leczyć na dużą odległość. Kusza i amputator to świetne połączenie do trybu średniowiecznego, oraz dla pasywnego medyka, ponieważ zapewnia dodatkowy punkt regeneracji.

A jeżeli inżynier nie będzie taki głupi, i nie da wbić sobie noża w plecy, naprawiając budowle?

1377774857-U369478.png

• 4 miesiące temu...
  • Aive zmienił(a) tytuł na [Team Fortress 2] Spy , Sniper & Medyk ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...