Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dlaczego wywala z serwa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam własny serwer Hamachi i jak się na niego loguję i jak zacznę chodzić to zaczyna mnie wywalać z serwa co pochwila

Paramtery komputera to :

Procek : Celeron 2,66GHZ -1rdzeń

Ram 3GB - na serwa 1300mb

karta grafiki - Ge frooce 8600GT

net - 6mb kablowka

Pliki serwerowe : mc n c c (jesrry) 2010r

Klient _ z metin2-belenus.pl

a oto mały filmik jak mnie wywala :

http://www.speedyshare.com/file/FS8dc/wywalanie-z-serwa.avi

scan : https://www.virustotal.com/file/ab0576318b7b2385347d31af0a3f8c337af14f36a924b06b0edf18fac5a043d9/analysis/1328969269/

Dlaczego mnie tak wywala czego to wina ?? , proszę o pomoc

Daj +++ jak pomogłem to nie boli ;)

photo-508875.jpg?_r=1346228684?_r=367a215599c3af8cfbe4b54722a4b1a3

Opublikowano

Spróboj jak na poczatek zmniejszyc ram dla serwera np 1gb a nie 1300 jak nie pomoze to pisz

Ps : Refreshy sie robi co 24h

Opublikowano

Zdecydowanie za słaby procesor, sam mam Pentium 4 2.88 Ghz i ledwo obsługuję clienta i serwer na jednym PC.

Spróbuj nadać maszynie najlepszy dla niej priorytet : Ctrl + Alt + Delte > Procesy > Virtual PC.exe > PPM > Ustaw priorytet > i tutaj zależy jaki masz procesor, na moje oko spróbuj mu dać "powyżej normalnego" lub "wysoki", nie wyżej ponieważ może to skutkować zawieszeniem się komputera (wydajność procesora będziesz miał spokojnie powyżej 100%, ale gdy poniesiesz jeszcze wyżej to OS nie wyrobi z innymi programami.

Pamiętaj, nadasz wyższy priorytet x procesowi, reszta procesów będzie zwolniona, gdy dasz wysoki lub powyżej normalnego to proces explorer.exe (pulpit) będzie spowolniony i programy będą się wolniej ładowały, ogónie cały system będzie spowolniony.

screenshot_10.jpg

Opublikowano

ta. ja używam Virutal box bo na Virtual PC jest jeszcze gorzej , ale jak dam mu

priorytet wysoki

to szybko procek padnie ;/

Daj +++ jak pomogłem to nie boli ;)

photo-508875.jpg?_r=1346228684?_r=367a215599c3af8cfbe4b54722a4b1a3

Opublikowano

W takim razie jeżeli nie chcesz go obciążać a żeby Cię nie wywalało z gry to narzuć "szpochle" pasty termoprzewodzącej na procesor i jazda.

A tak na poważnie, to jeżeli nie dasz priorytetu na wyższy bo boisz się że szybko procek padnie to niestety pozostaje Ci do wyboru kupno nowego procesora,

co najmniej 3.20 Ghz + lub koniec zarabiania z IS (taki żarcik :) ).

screenshot_10.jpg

Opublikowano

Nie ukrywam że przydało by się, bo jeżeli myślałeś nad stawianiem serwera na takiej maszynie, na dodatek 24/7 + hamachi to kaplica :P

screenshot_10.jpg

Opublikowano

@Up on nie myslal stawiac na tym serwa hamahi jest moim teamie to byl tylko dla zabawy dla "kolegow z placu" jak to sam nazwal:D u mnie ma co robic wiec juz nie ma problemu ^^ nad zabawami hamahi ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...