Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z pluginem CAuth

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam serwer bukkit dedyk 1.1 z pluginem CAuth i jest tak: Dzisiaj do logowania zapomniałem hasła i teraz chcę te hasło odczytać. Wykupiłem dedyka 20 slotów za 10 zł i jest jedna wada, że mogę tylko raz coś zmienić a już to wykorzystałem zmieniając permission. Normalnie mogę z dedyka pobrać pliki serwerowe. Czy jest możliwość, żebym swoje hasło odczyał i w jaki sposób. Z tematu o tym pluginie pisało:

"Simple registration, authorization and password change, stores users in file (properties array serialize) or MySQL database, and using MD5 crypt." Z tego co widzę plugin hasła koduje w MD5 i przechowuje je w bazie danych MySQL. Jak mogę to odczytać?

Opublikowano

Znalazłem hasła, ale one są zakodowane w trybie MD5 czyli taki ciąg znaków. Gdy wpisałem do jakiegoś cryptera haslo z innego konta, to ok, ale jak porównałem z pliku to brakowało jednej cyfry.

Opublikowano

Odkodować hasło z MD5 nie jest łatwo. Próbuj po kilku stronach odkodować hasło bo na jednych odkoduje a na niektórych nie :).

Opublikowano

próbowałeś /cauth help, lub /cauth?

Proszę o usunięcie paru procent ostrzeżeń - Staram się

cissygna.png

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam problem z pluginem cAuth.

Po wpisaniu /register haslo haslo , plugin znów mnie prosi

/register [password] [repeat_password]

i tak cały czas..

Zna ktoś rozwiązanie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...