Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]mob_proto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Odpaliłem serwer na plikach by Quentinos (polecam), ale są tam zbugowane mob_proto. Po wgraniu dobrych mob_proto, które wysłał Quentinos znikły mi moby i npc, dodatkowo jak chcę przywołać cokolwiek w grze to pisze że mob o takim id nie istnieje.

Ktoś wie czemu tak jest?

@edit: make sh pomogło, do zamknięcia ;x .

Opublikowano

Czasami się tak dzieje zróbcie tak:

usuńcie 3 pliki z /var/db/mysql/player:

mob_proto.frm

mob_proto.MYD

mob_proto.MYI

po tym wklejcie swoje pliki

i na konciec wpiszcie w shellu :

chmod -R 777 /var/db/mysql/player/

po tym resetnij serwa i powinny byc moby i npc

sygnaac.png

wowaw.png

Opublikowano

ale jak mam to zrobic? mob_proto mam zepsute.. a te co chce wkleic to najpierw dziala.. moge sie do mob_proto w nqvicat ale nie wdize mobow i npc.. a jak bede chcial naprawic mob_proto to potem nie bede mogl wejsc do mob_proto w mysql bo error wyskakuje.. a moja drugia kopia to te same mob_proto ktore jak nie naprawie to nie widze mobow i npc. a jak naprawie to nie moge wejsc w mob_proto w navicat bo jakis error wyskakuje.. help pls !

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

dołanczam się do tematu ten sam mam problem HELP!!!

@ Edit mam taki problem że naprawiłem mob_proto widać moby itp ale w grze nic nie ma pustka sama postać i miasto HELPPP wyjaśnijcie jak mam to zrobić z FileZilla próbowałem nie działa dalej ??? co dalej ???

2997255933.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...