Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] BSoD na win 7 sp.1.0

sagan20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam laptopa firmy SAMSUNG model RC510 o parametrach:

- procesor - Intel I5 M480 2x 2,67 GHz

- pamięć - 4GB

- Grafika - NVIDIA GeForce 315M 1GB

- Win 7 Home Premium 64x sp 1.0

- DirectX 11 (najnowszy)

A teraz problem. Lapto służy mi do wszystkiego. Używam go do nauki, facebooka i gier :P I właśnie problem pojawia się przy grach. Kiedy gram w Assasina Brotherhood, Maffie 2 itp nie ma żadnych problemów. W Assasina gram nawet na TV full HD więc sporo zasobow pobiera. Ale ostatnio zachciało mi się pograć w coś "starego" więc pobrałem NFS Underground 2. I tu się zaczyna. Po 5 min wyskakuje mi BSoD. Praktycznie za każdym razem. Jeśli nie wyskoczy po 5 min to nie wyskakuje praktycznie wcale (raz się zdarzyło po godzinie gry). Myślałem że to problem z gra więc znalazłem inna kopię ale problem nadal występuje. To na pewno żaden wir czy coś :P skanowałem Nortonem a po za tym mam licencję warzną do września. Dodam jeszcze że jeszcze nigdy się to nie zdażyło na tym laptopie. Dyski są podefragmentowane a do zawartości dysku podchodzę dość pedantycznie czyli kasuje wszystko co nie potrzebne a resztę mam na partycjach innych niż systemowa.

Może macie jakieś pomysły jak zapobiec dalszym BS'om? I czy to ma jakiś wpływ na pracę procka i innych podzespołów?

:*

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...