Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

nasus wszelkie porady ale głównie item build na 5vs5

kamil1419

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuję wszelkie porady na nasusa, jak rozdawać skile i item build. Masteries i runy opcjonalnie bo będę tym nasusem grał na kontach od 1-do 5 lvl jak na razie ;D

noi może jak po prostu nim grać, bo wiem przede wszystkim, że warto sobie farmić miniony z Q

Opublikowano

build.

doran shield

RUSH TEH TRINITY FORCE ( moc trójcy jak najszybciej, mówią że noobski wybór taki soo mainstream)

buty przed trinity oczywiście

potem już full offtank, warmog i atma potem jakieś inne tankowate przedmioty, bloodthirster

167161466687770313241.png

Opublikowano

build.

doran shield

RUSH TEH TRINITY FORCE ( moc trójcy jak najszybciej, mówią że noobski wybór taki soo mainstream)

buty przed trinity oczywiście

potem już full offtank, warmog i atma potem jakieś inne tankowate przedmioty, bloodthirster

Ja osobiście nie popieram tego buildu.. dobra w nim jest tylko Trójca.

http://solomid.net/guides.php?g=151

Najlepszy build na Nasusa jaki widziałem i go używam :D

<to tylko moje zdanie>

Opublikowano

Lulz, następni którzy proszą o gotowe buildy..

Czy jak w przeciwnym teamie są sami AP to będziesz składał itemki pod defa..? Bo tak jest na buildzie.?

Build składasz zależnie od sytuacji.. np. masz na lane champa, który ma same skillshoty.? - kupujesz jak najszybciej buty, aby cie nie trafiał.

Masz na lane ap carry, który ci za dużo bije i nie możesz dać sobie z nim rady a twój team ci nie pomaga to składasz się pod magic resista.

Opublikowano

Też prawda, ale stytuacji jest wiele więc nie zrobisz aż tak dużo buildów :P

(Będę pisał po polsku bo nie wiem czy grasz na ang czy pl :P)

Build pod Nasusa (Tank) :)

Start:

Kontra H-Dmg (Potrzebna regeneracja HP) - Naszyjnik odnowienia + 1 Potek HP

Kontra Skillshots Champ - Butki + 4 Potki HP

Kontra AD - Lekka szata + 5 Potków HP

Early game:

Powinieneś już mieć złożony: Kamień filozoficzny, Obuwie Merkurego.

Jeśli w przeciwnym teamie jest jungler lub inne lane'y przeciwnika często gankują ofc. kupujesz wardy.

Powinieneś mieć już trochę nastackowane Q.

Middle game:

Jeśli potrzebujesz regen. HP i Many / HP i Many składasz: Marzenie Shurley (Dodatkowo speed przy używaniu).

Jeśli potrzebujesz defa / mr zaczynasz składać: Lodowe serce lub Kolczastą kolczugę / Siłę natury lub Kielich harmonii (Dodatkowo regen. many).

Jeśli twój team potrzebuje dmg kupujesz: Błysk

(Warto kupić Lodowy całun jeśli nawet nie potrzebujesz def'a, ponieważ daje on cooldown'y + mane + def)

Powinnieneś mieć już +150 stacków w Q.

Late game:

Jeśli przeciwnik AD jest nafeedowany koniecznie kończysz składać: Kolczastą kolczugę.

Jeśli przeciwnik AP jest nafeedowany koniecznie kończysz składać: Siłę natury (Jeśli cię nie stać składasz Kielich harmonii).

Jeśli potrzebujesz wszystkiego po trochu warto złożyć: Moc trójcy.

Powinieneś Stackować Q przy każdej okazji.

To chyba tyle :)

W razie czego pisz :)

Opublikowano

FRESHNESS ico-br-patch3.png STALE

to oznacza, że ten build jest już chyba slaby ;D

Pytania? Może nie do tematu, ale kim najwięcej wyciągnę ataku bądź po prostu łatwo mi będzie sobie staty zdobywać z rotacji jeszcze na kontach 1-5 lvl?

Nasus, chyba Graves, Teemo, Kto jeszcze?

• 3 tygodnie później...
Specjalista
Opublikowano

MoczyFredzio nie trolluj moba fire to noobskie buildy . Kamil powiedzieli ci już buildy >.< Więc nie wiem czego ty szukasz dalej "butki,trinity,tanky items (warmog+atma) thornmail zależnie od wroga .

giphy.gif

Opublikowano

Mobafire, to nie noobsksie buildy, zalezy kto je doda, jesli masz jakichs pro dodaj go na mobafire, TO JEST ZBIÓR BUILDOW.

Powyższy post to jeden z najbardziej elokwentnych i wysublimowanych wpisów na tym forum. Zastanów się 10 razy, nim się do niego odwołasz, oraz ciesz się wiedzą płynącą z niego.

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...