Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Illuminati - Ciekawy temat ...

Mihau.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od paru dni śledzę ten temat ,bo szczerze mnie zaciekawił . Słuchąj ,raz piosenki not afraid ,zwróciłem uwagę na wiele tekstów na temat uwolnieniu się od demonów ,i ogólnie w utworze chodzi o to że mamy się nie bać . Poczytałem o tym głębiej i doszedłem do wniosku ,że jest to dość poważny temat ,ale co to jest w sumie to Illuminati ?

Dziś dość nietypowy temat ? odskocznia od gier jak i w filmów. Zainteresowała mnie sprawa Illuminati ? czy jak to woli Illuminatów. O co chodzi? Teoria spiskowa czy może fakty? Nikt nie wie, może się w końcu dowie..
Wszystko zaczęło się od dokumentu który podesłał mi Thyaind. Nie powiem ? nie interesowało mnie do tej pory co artyści śpiewają (ci zagraniczni), a teledyski to co najwyżej zobaczyłem raz na Vivie. Jednak autor dokumentu (który umieszczę na końcu tegoż wpisu), udowadnia nam i opisuje czym dokładnie jest Illuminati. Czym? Satanistycznym kościołem. Hola, hola, co ? Satanistyczny + kościół = to nie trzyma się kupy. Niestety, istnieje taka organizacja, znana szerzej pod nazwą ?illuminati?. No? cóż. Nikomu raczej nie przychodzi nic na myśl. Jednak, zagłębiając się w tenże temat można dowiedzieć się klika ciekawych faktów? Czym zajmują się illuminati? W zamian za doprowadzenie np. artysty nr1 na szczyty, listy przebojów jak i popularności żądają wstąpienia do w/w kościoła. Jednak, po czym poznać, że dany artysta jest ?częścią? takiego kościoła? Bardzo prosto. Przedwszystkim -
w tekstach jego piosenek mogą pojawiać się następujące słowa : rain man (o nim później), new world order (nowy porządek świata), a mysterious organization (tajemnicza organizacja) czy po prostu Illuminati. Nie powiem ? nie wierzyłem w to, jednak posłuchałem kilka piosenek np. dajmy na to takiego Eminema (o którym też ? wspomnę później).
w teledyskach takiego artysty pojawiają się okultystyczne, satanistyczne czy masochistyczne symbole. No cóż ? nie powiem wam jakie, bo po prostu? nie nie boję się, brzydzę się starożyną mitologią, panami piekła itp. itd. Pisząc o tym czuje się dziwnie ? jednak postanowiłem podzielić się tym z wami. Przykładem takiego używania symboli jest choćby Lady Gaga ? która była wielokrotnie oskarżana o to. No cóż, nie podam wam konkretnego przykładu jej piosenki. Za to w teledysku Rihanny ?Umbrella? można uznać taki symbol, nie powiem wam dokładnego czasu ? jednak w pewnym momencie ciecz układa się w głowę jakiegoś demona ? nie znam nazwy jego, nie chcę go znać, nie chcę mieć z tym nic wspólnego.
Teraz o Rain Manie ? człowieku deszczu. Sam zaciekawiłem się tym (podobno jest to w dokumencie, jednak ja wysiadłem ?w połowie trzeciej części.. no cóż, taki już jestem?), więc nieco poszperałem. Okazuje się że założyciel owego kościoła (Khan Farhan, odkrył że słowo ?rain? po angielsku nie oznacza tylko ?deszcz, opad? jednak też ?wywieranie?, ?wpływanie na coś? czy nawet ?obdarowywanie kogoś? lub ?zsyłanie łask?. Po za tym imię ?Rain? oznacza ?Abundant Blessings From Above? tłumacząc na polski ?Obfite Błogosławieństwa z Góry?. Tak więc, K.Farhan stwierdził że Rain Man oznacza kogoś, kto hojnie obdarowywuje kogoś innego i umożliwia mu spełnienie najskrytszych zachcianek.
Stąd też wzięła się tendencja ?Illuminati? do promowania artystów. Jednak.. idealnie nie jest. Co się stanie.. gdy ktoś odwróci się od tejże ?religii? (o ile można to tak nazwać?). Przykładów jest kilka ? często artystów spotyka śmierć. Więc ? 2pac miał z tym coś wspólnego ? zmarł. DMX miał coś z tym wspólnego ? trafił do kicia. Michael Jackson ? miał coś z tym wspólnego.. każdy wie jak to się skończyło. Więc ? to nie jest zabawa. Kolejnym ?żywym? przykładem? jest Eminem ? który, jak powiadomił mnie Thyaind odwrócił się od ?Illuminati?. Niewiem ? czy to przypadkiem nie blef, czy może propaganda, jednak sprawa Eminema powinna wyjaśnić nieco.
Wracając do sprawy symboli ? jak wspomniałem mogą to być ?Głowy? demonów, diabłów , piramidy w różnej formie czy biało-czarna podłoga w kratki. No cóż..  Często też symbole pojawiają się na okładkach płyt. Tutaj Thyaind przytoczył mi dwa z nich ? oba dotyczące Eminema.

Jak widzicie, na pierwszej okładce widać symbol piramidy, który według mnie jest swojego rodzaju naciągnięciem, a po prawej stronie (tej samej okładki ) widać wisiorek ? który układa się znów w symbol piramidy i wedlug mnie jest na nim zawieszony ten sam symbol który został przedstawiony w dokumencie (jakiś demon?)
Na drugiej okładce zaś wyraźnie znów widać piramidę, oraz krzyżyk ? nie symbol chrześcijaństwa, lecz religii. Przyznam się ? to zaczyna brzmieć jak teoria spiskowa, jednak przedstawione w tymże dokumencie wywiady (nie fejki) mówią nam o próbowaniu przejęciu kontroli nad nami dzięki? muzyce. Bez sensu ? jednak kto wie?

1illum.png

Szczerze to już sam nie wiem co o tym myśleć.... Każdy w sumie może sobie ubzdurać ,no ale radze jeszcze poczytać to

http://radtrap.wordp.../tag/lil-wayne/

*źródło http://hajducek.pl/1265/illuminati-uwazaj-czego-sluchasz/

Opublikowano

Na paranormalne.pl jest fajny artykuł o Lady Gadze jako lalce Illuminati, przeczytaj sobie ;)

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Na paranormalne.pl jest fajny artykuł o Lady Gadze jako lalce Illuminati, przeczytaj sobie ;)

Dokładnie . Zobaczcie w jaki sposób Gaga ,przykrywa oko ,oraz w jaki sposób układa prawie zawsze ręce. Ta instytucja pomaga wspiąć muzykom ,gwiazdom na szczyt ,a później niestety muszą odpowiadać za to ,że np. Tak jak przypuszczam Emimen skończyć z tym. Najbardziej jeszcze mnie trafiło to że prawdopodobnie ,jednym z nich był 2pac ,i przez to ,że skończył z tym to go zabili ... Niestety to tylko przypuszczenia.

Weteran
Opublikowano

Hehe, wielu mówi, że Eminem, LadyGaga i inni znani piosenkarze sa pod wplywem ilumantów..

Poogladaj sobie na youtube, "imluminaci przemysł muzyczny"

1329036830-U154499.png
Opublikowano

z tymi znakami to troche smieszne zwykla literka A i tyle

lub ta reka no jak dla mnie bez sensu

tu znalazlem zdjecie 50 cent i 2 pac

oni tez sa z illuminatow bo zrobili znak piramidy ?

dam przyklad

05188245109960576066.jpg

tak ? :D

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

z tymi znakami to troche smieszne zwykla literka A i tyle

lub ta reka no jak dla mnie bez sensu

tu znalazlem zdjecie 50 cent i 2 pac

oni tez sa z illuminatow bo zrobili znak piramidy ?

dam przyklad

05188245109960576066.jpg

tak ? :D

Ok to można nazwać całkowitym przypadkiem jeżeli tylko oni tak dla zabawy by to zrobili ,ale spójrz ILE OSÓB tak robi ? Jak to wyjaśnisz ? Zinterpretuj utwór "Not afraid" ....

@Edit zobacz tutaj masz większość http://radtrap.wordpress.com/tag/lil-wayne/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...