Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Terraria] Własny królik

MeM aka KaM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM !

Chciałbym Wam przedstawić w jaki sposób możemy mieć własnego królika.

:)

Na początek informuje, że jest to sposób dla osób zaawansowanych ze znajomością systemu Windows i każdy bierze to na swoją odpowiedzialność jeśli system przestanie działać !

Robimy tak :

1. Wchodzimy w START --> URUCHOM --> Wpisujemy regedit i zatwierdzamy. Pokaże nam się takie okienko :

1328896643-U351709.jpg

2. Wchodzimy po kolei do --> HKEY_CURRENT_USER\Software\Terraria . Będziemy mieli takie coś :

1328896686-U351709.jpg

3. Na białym tle klikamy PRAWY PRZYCISK MYSZKI i dajemy --> NOWY --> WARTOŚĆ CIĄGU. Nazywamy ten wpis Bunny.

4. Klikamy dwa razy na ten wpis Bunny i w pole DANE WARTOŚCI wpisujemy 1. Klikamy OK

5. Powinniśmy uzyskać taki wynik :

1328896708-U351709.jpg

Jeśli wykonaliśmy wszystkie wymienione wyżej kroki zamykamy wszystko i uruchamiamy Terrarie.

Do przywołania własnego królika potrzebujemy marchewki. Udostępnię Wam świat ze skrzynką w której jest marchewka. Dowód :

1328896730-U351709.jpg

Ten królik co stoi koło mnie jest moim własnym królikiem i wszędzie za mną pójdzie. :)

Aby go przywołać należy mieć marchewkę w aktywnym ekwipunku i trzymając w ręce klikamy lewym przyciskiem myszy. :)

!!LINK ZAKTUALIZOWANY!!

Tu macie plik świata z marchewką :

http://www.mediafire.com/?v2pzy12loy84474

!!SKAN ZAKTUALIZOWANY!!

Skan :

https://www.virustotal.com/file/eb38cc04c2a52d4f4391221a84b446989130ea19c272b75842a7d7cd8f5d0917/analysis/1356947167/

Tak więc to na tyle. ;) Mam nadzieję, że pomogłem wielu osobom. :) Dobrze opiekujcie się swoimi królikami. :)

DZIAŁA TYLKO I WYŁĄCZNIE NA WERSJI 1.1.2 !

Pozdrawiam

xKaMaSx

:)

xKaMaSx

exMod

Memory

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

fajne ! to na multi ten królik też jest ?

@edit jeszcze jedno pytanie jak go przywołać ?

Dlaczego nie mogę go przywołać ?

Czy dlatego że mam pirata czy to inny powód ? Bo biorę tą marchewkę, naciskam i nic się nie dzieje :(

Opublikowano

Tak na multi też działa. :)

@Up

Sorki nie napisałem o przywołaniu.

Musisz mieć marchewkę w pasku i jak trzymasz ją w ręce to klikasz po prostu lewym. ;)

A robiłeś wg tego poradnika wszystko krok po kroku ? Chyba nie, bo musi działać. U mnie działa normalnie. Zrób dokładnie wg tego poradnika.

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Przeczytaj dokładnie. Jest dodany plik z zapisem świata gdzie znajduje się takowa marchewka.

A żeby ją zdobyć w inny sposób - trzeba zakupić Edycję Kolekcjonerską.

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo marchewkę dostaje się też automatycznie po stworzeniu nowej postaci.

post-369695-0-95680800-1460989850_thumb.png

Opublikowano

Tak, ale po zakupie Edycji Kolekcjonerskiej. :)

wcale nie tylko po zakupie kolecjonerki. wlasnie jak zrobisz jak w tutku to bedziesz mial marchewke od nowej postaci

sparta? SPARTA!!!

Opublikowano

co zrobic jak nie posiadam folderu terraria w registry editor

mam pirata (pobieralem z 3 miechy temu) czy to moze tego wina??

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Kurwa wielki jesteś.

Szukałem czegoś takiego, bo przeważnie jak brałem królika do chatki, i odeszłem i nie było go widać na ekranie, to po powrocie znikał.

Można pare razy powtórzyć te kroki, by mieć więcej królików, czy tylko jednego maksymalnie ? :>

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Speedyshare:

http://speedy.sh/fPVDt/marchewka.rar

https://www.virustotal.com/file/213252dbc3c18c8ac57144b09428daf7b2c1cbd381b7919b43b19ca23b851220/analysis/1334400224/

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...