Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Pare rzeczy w grze....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam taki problem nie wiem jak:

1. Wyłączyć questy żeby nie było tych początkowych questów i nie tylko tych np. idziemy do alchemika. Chodzi mi jak je wyłączyć lub usunąć

2. Jak zmniejszyć lotty lub je zmienić zobaczcie screena w 1min tyle rzeczy wyleciało :

3. Jak edytować questy i nazwy handlarzy???

Ps. Jak ktoś zna się na tych rzeczach proszę o odpowiedź. Może zaraz jeszcez będę miał jakiś problem więc jak ktoś obeznany niech zostanie w temacie...

Będą '+'

Opublikowano

1.W Object szukasz id npc i kasujesz od niego questa ..

/usr/servfiles/share/locale/germany/quest/object Jak chcesz usunąć np u 9003 -handlarka różnorości to wchodzisz : /usr/servfiles/share/locale/germany/quest/object/9003

Pomogłam? Daj: "Lubie to"

Opublikowano

1.W Object szukasz id npc i kasujesz od niego questa ..

/usr/servfiles/share/locale/germany/quest/object Jak chcesz usunąć np u 9003 -handlarka różnorości to wchodzisz : /usr/servfiles/share/locale/germany/quest/object/9003

Nie mam takiej ścieżki...

Ps. Może mam inne pliki... Ja mam taką jest dobra? :

/usr/home/game/share/locale/germany/quest/object
Opublikowano

Dodawałeś kiedyś questy? na tych plikach ? jak tak to tam gdzie masz folder quest to masz podfolder object a w nim masz wszystkie id npc znajdujesz odpowiednie wchodzisz np w folder 9003 i usuwasz..

Może taką masz

/usr/home/share/locale/germany/quest/object

Ps jak już znajdziesz.. to nie kasuj całej zawartości chyba że u 1 npc masz 1 quest.. bo czasem u 1 npc masz kilka questów na dane lvl .. a jak skasujesz całą zawartość to możesz nie mieć chyba że u tego npc u którego chcesz usunąć masz tylko 1...

Odp3 :

Nazwy handlarzy edytujesz w Navicacie w w zakładce player masz tebelke mob_proto i tam edytujesz a questy normalnie.. wchodzisz w /usr/home/game/share/locale/germany/quest edytujesz

Klikasz F5

./qc nazwa_questu.quest

To tylko w przypadku WinSCP pisze Ci jak w winscp .. robić ..

Opublikowano

A nie da się ich jakoś inaczej wyłączyć (wyłączyć) nie usunąć bo mogą mi się kiedyś przydać...

Ps. A jak sprawdzić który NPC ma quest?

Czekam na Odp...

Opublikowano

Daj sobie najwyższy lvl.. i rób pokolej misje..

Jak usuniesz.. z object to itak będziesz miał nadal tego questa tylko usuniesz z object.. żeby nie wczytywało.. u npc..

Będziesz miał tego questa tylko nie wczytanego.. questy masz w zakładce quest a nie w object...

Opublikowano

W Object szukasz id npc i kasujesz od niego questa ..

1325845644-U48159.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...