Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT] Mały poradnik gladiatora

Pastek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam drodzy towarzysze i towarzyszki broni. Zapewne część z was, szczególnie nowych graczy, zastanawia jak wybierać sobie przeciwnika na arenie. Zacznijmy może od podstaw.

"Po co w ogóle walczyć na arenie?"

Każdy szanowany gladiator szybko wam odpowie:

-dla pięknych kobiet (fanki, groupies i te sprawy).

-dla kasy (można zajmumać trochę kasy od przegranego. Zwykle są to grosze, ale zwykle nie znaczy zawsze).

-dla chwały (punkty czci - po uzbieraniu określonej ilości dostajemy order odwagi zwiększający nam staty).

-dla zwycięstw (za zwycięstwa dostajemy nimb gladiatora, który również zwiększa nam staty - dzięki Extodus za zwrócenie na to uwagi).

"Kim są moi przeciwnicy i dlaczego wszyscy oczerniają mnie w karczmie?"

...mozna tez wybierac graczy na maxa leszczowatych z samego dolu rankingu,aby wbic sobie zwyciestwa na arenie smile.gif przy niskim przyroscie chwały.

Przeciwnicy dostępni do wyboru na arenie po każdym jej odwiedzeniu są dopasowywanie na podstawie posiadanych punktów czci. Teoretycznie więc powinni mieć podobne szanse na wygraną. W praktyce jednak często są to "szczęśliwi wygrani" o statach słabszych od reszty, ale że pokonali jakiegoś leszcza i wpadło im trochę punktów czci to są obok nas w rankingu i możemy łatwo przetrzepać im skórę i zgarnąć co nasze (Następnym razem dwa razy pomyślą zanim znowu nas oczernią) . Są też "pechowi przegrani", których zmiażdżył jakiś kafar pokroju Pudziana i chociaż są mocniejsi od swoich rankingowych sąsiadów to system areny może nam ich przydzielić jako przeciwników (chociaż nas obrażają to lepiej zostawić ich w spokoju - bądźmy chociaż silniejsi psychicznie).

Skoro wiemy już jak działa arena i co z niej mamy to przejdźmy teraz do konkretów.

"Jak wybrać przeciwnika?"

Są dwa sposoby na wybieranie przeciwników.

1. Kopiujemy imię przeciwnika którego wylosowaliśmy na arenie i sprawdzamy go w sali chwały. Jest to sposób moim zdaniem gorszy i przynoszący mniejsze korzyści oraz trwający znacznie dłużej.

2. Wchodzimy do sali chwały i sprawdzamy na której jesteśmy pozycji. Następnie wpisujemy pozycję o 1000-1500 lepszą i sprawdzamy po kolei przeciwników o podobnym do nas poziomie lecąc w dół. Jest duża szansa, że znajdziemy jakąś popierdółke z kategorii "szczęśliwych wygranych" o statach gorszych od naszych chociaż dużo lepszej pozycji rankingowej. Za takie kwiatki dostaniemy więcej czci oraz kasy niż normalnie (~120 czci w porównaniu do ~100). Jak już znaleźliśmy nasz cel to albo wpisujemy jego imię na arenie albo atakujemy go bezpośrednio z sali chwały wybierając opcje na jego karcie postaci w prawym dolnym rogu.

To by było na tyle. Dzięki za uwagę i pamiętajmy, że awansując w rankingu zbyt szybko sami możemy stać się łatwym celem dla mocniejszych graczy.

Liczę na LIKE!

PORADNIK POCHODZI Z FORUM SFGAME: http://forum.sfgame.....php/t-403.html

sygnaturkabyme24.png
Opublikowano

Na 100+ lvl'u nie działa ten sposób, bo jak ja mam np. 145 lvl i koło 1800 pozycji, to 1000 w górę są już ludzie koło 200+ więc, dopisz że ten sposób jest dobry na wybicie się z niskiej pozycji i że na wyższych lvl nie działa ;>

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nom fajny poradnik ale tak jak inspiracja chyba nikt nie szuka slabszych przeciwników od siebie.Tylko poto żeby sie wybić na top

1340225732-U353817.png

Sygna by Vantos

:) Thx :P

Beliar12 najlepszy Mod!

Members|Kid Mod Nostale|Moderator Nostale

Opublikowano

Fajnie wygląda każdy weteran to wie :)

Działa do 85/90 lv zależy od serwer później trzeba już polować dokładniej

nie ma źródła to raport za plagiat

Opublikowano

Dzięki za like.Jeśli chcecie moge podpisac prace skad ja wzialem.Chciałem poprostu aby każdy to przeczytał i wiedział bo tam mało kto to czyta.

sygnaturkabyme24.png
Opublikowano

Dzięki za like.Jeśli chcecie moge podpisac prace skad ja wzialem.Chciałem poprostu aby każdy to przeczytał i wiedział bo tam mało kto to czyta.

Jak mozesz podaj zrodlo skad masz prace.

1373700515-U207193.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...