Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Minecraft server alpha 1.2.6

vance14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem posiadaczem oryginalnych plików serwerowych do Minecraft Alpha 1.2.6 . Mam z nimi jeden problem; Jest jeden plik i są w nim grupy:

admins:c:*
mods:b:/ban,/kick,/item,/tp,/tphere,/s,/i,/give:vip:1
vip:a::default
default:f:/help,/sethome,/home,/spawn,/me,/msg,/kit,/playerlist,/warp,/motd,/compass,/tell,/m,/who:default

I gdy na serwerze wpisuje np. komendę /give i_tam_wartosci to nie daje mi przedmiotów. W konsoli wszystko działa, na graczu niestety nie. Oprócz tego też nie działa /time i inne podstawowe komendy. Bardzo proszę o pomoc!

Pozdrawiam

Opublikowano

Jakby nie patrzeć alpha 1.2.6 to jest zajebiście stara wersja, więc bankowo komendy się pozmieniały od tej pory.

default:f:/help,/sethome,/home,/spawn,/me,/msg,/kit,/playerlist,/warp,/motd,/compass,/tell,/m,/who:default

Nie masz tutaj permissions, by gracz mógł dawać sobie itemy.

Opublikowano

Ja tak miałem w tych plikach :/ Ale mi chodzi, żeby był sposób, żebym mógł chociaż podstawowych komend używać w grze a nie w konsoli :/

Opublikowano

Ja tak miałem w tych plikach :/ Ale mi chodzi, żeby był sposób, żebym mógł chociaż podstawowych komend używać w grze a nie w konsoli :/

No właśnie w tym pliku Permissions musisz wpisać:

Masz server Bukkit czy Standardowy?

Ps. Osobiście polecam zrobić server pod tą która jest Najnowsza ;)

Opublikowano

Serwer standardowy. Wersja serwera jest najnowsza (Alpha 1.2.6). I jak coś nie ma tam żadnego pliku permissions.

Opublikowano

Dałeś se Op'a w konsoli?

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

Dodałem sobie OPa i nic tak samo. W konsoli wszystko działa; Na graczu już nie. Wiem, że jest beta 1.1, ale ja gram na Alphie 1.2.6 a to jest z Alphy najnowsza wersja. Gdy wpisuje na graczu komendę np. /sethome to ustawia home gdy wpisuje /home to mnie teleportuje. Tylko te podstawowe komendy coś nie chcą działać

Opublikowano

Po prostu te pliki mogą nie obługiwać takich rzeczy/działań co to za problem przejść na nowsze ? Liczę na lajk ;d

Opublikowano

Właśnie, że te pliki to obsługują :/ U gracza cos nie działa, może jakieś ustawienie, konsola działa normalnie

Opublikowano

Bo to są stare pliki przejdź na nowe co to za problem !? I z resztą po co grać na tamtych jak chcesz survival to sobie zagraj na hardcore bez łóżka na najnowszym snapshocie gdzie zombie drzwi wyważają

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...