Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

sterowniki do karty graficznej na Virtual Box

djmati5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

w szkole zrobiłem nową wirtualną maszynę na XP SP3 ale nie mogę zainstalować na niej sterowników do karty graficznej (jest do kitu ale nie mam na to wpływu)

model: intel 82945G express chipset family

cały czas pokazuję się błąd : Ten system nie spełnia minimalnych wymagań dotyczących instalowania tego oprogramowania. Instalator zakończy działanie

ss zaraz podam

wiecie co trzeba zrobić żeby zainstalować stery na wirtualnej maszynie?

przeznaczona pamięć wideo na wirtualną 128MB

przeznaczona pamięć RAM na wirtualną 1024MB

mam konto admina na wirtualnej (z góry to pisze)

z góry dzięki za odpowiedzi ;]

EDIT:

ss:

http://imageshack.us/f/851/blda.jpg/

Opublikowano

do czego sterowniki ? virtualna maszyna ma swoje własne i nie ma nic wspólnego ze sterownikami systemu

poszukaj jakiś addonów do programu i zainstaluj w nim VirtualBox Extension Pack

widocznie źle skonfigurowałeś grafikę w ustawieniach i na siłę włączasz efekty niedostępne dla niej, zresztą ten intel to badziewie jeśli chodzi o obsługę grafiki w trybie wirtualnym , zmień program do wirtualizacji

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

ogólnie to tak

w szkole chcemy z kumplami pograć czasem w minecrafta, bo dwie godziny w tygodniu mamy wolną na infie, a normalnie nie pogramy bo potrzebne jest hasło do konta admina zeby jave zainstalować i net framework'a

wiem że jak włącze bootowanie z płyty i włącze linuxa to mogę wyciągnąć hasło ale to trwa trochę (do tego nikt z nas nie ma linuxa wiec tez trzeba sciagnać)

wole jednak na wirtualnej

@ na jednym kompie była java 1.6 i net framework 4 i nauczyciel zalogował sie na adma bo trzeba było zainstalowac win rara i zapomniał się wylogować to MC się uruchomił, ale później na wirtualnej (all zainstalowane) i nie szło uruchomić, bo pojawiał się błąd związany ze sterownikami (ss'a nie zrobie bo juz w domu jestem)

"

widocznie źle skonfigurowałeś grafikę w ustawieniach i na siłę włączasz efekty niedostępne dla niej

"

tzn. jedyne co zrobiłem z grafiką to zwiększyłem pamięć wideo dla wirtualnej z 16MB na 128MB (czyli max jak idzie) i tyle, była tam jeszcze włączona akceleracja (?) 3D

"

zmień program do wirtualizacji

"

a jaki byś polecał?

wiem że ta grafa to shit ale to najlepsze kompy w naszej szkole :D jedynie nauczyciele mają lepsze ale te własne

@@ wiem że mało czytelnie i zagmatwanie pisze ale tak już mam :D sorka ;] @@

Opublikowano

Masz odpowiedź , program powinien działać jako uruchomiony przez administratora

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

A trzebabylo tylko troche poczytac i jak miales dostep do admina to w zarzadzaniu komputerem kogles dodac konto ucznia (czy jakie tem masz) do grupy administratorow...

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...