Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Piter7898

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż mam serwer minecraft bukkit 1.1 R1. Miałem zainstalowane LWC, CommandBook, World Edit, World Guard, Permissions, Backup. No i pewnego razu musiałem z kolegą zrobić jakieś tam prace i potrzebowaliśmy white-liste (wcześniej jak to robiliśmy działało). No więc ustawiam i restartuje serwer tak jak to zawsze robiłem. Po wejściu wyskoczył napis You are not in white-list. Hmm więc odpalamy bez white listy. Wszystko pięknie, ale nagle nie mogłem używać komend admina działał tylko world edit i world guard, gdy chciałem używać np. /op nick wyskakiwało You do not have permission i coś tam contact admin in error. No więc postanowiłem skopiować wszystko przez ftp na swój dysk i zrobić REINSTAL serwera tak, aby był na nowo. Więc zrobiłem nic nawet nie wgrywałem ostawiłem tylko opów i nadal wyskakuje ten komunikat. Nie wiem co robić proszę o pomoc.

Opublikowano

Hmm, nigdy nie tworzyłem własnego serwera na plikach bukkita, ale czy w folderze jest takie coś jak users.txt ? Jeśli jest to przez to też idzie dać admina, albo op.txt, wpisujesz tam swój nick i masz opa, albo przez konsole, ( jeśli masz ściągniętego ). A white-list, jeśli aktywowaliście ją, to wpisaliście swoje nicki do white-list.txt czy tam takiego czegoś ?

WaldzioxD.png

Opublikowano

Tak o to, wcześniej działało ;/

plugin:

permissions:

system: default

copies:

groups:

Gracz:

default: true

info:

prefix: '&b[Gracz]&f'

suffix: ''

build: true

inheritance:

permissions:

- lwc.create

- lwc.info

- lwc.remove

- lwc.unlock

- lwc.modify

- lwc.flag.*

- commandbook.who

- commandbook.rules

- commandbook.spawn

- commandbook.home.set

- commandbook.home.teleport

- commandbook.warp.teleport

- commandbook.warp.list

- commandbook.msg

- commandbook.away

Moderator:

default: false

info:

prefix: ''

inheritance:

permissions:

- 'bar.foo'

Admin:

default: false

info:

prefix: '&c[Admin&f]&f'

inheritance:

permissions:

- '*'

users:

piter7898:

group: Admin

permissions:

Mepaj:

group: Admin

permissions:

Ale chodzi o to, że zreinstalowałem serwer i nie mam żadnych pluginów. Dodałem opa, a i tak wyskakuje, że niby nie mam.

Edit: I nawet patrze na innym serwie dedykowanym z tym permissions itp. i działa tylko, że tamten 1.1 R3 może różnica ?

Opublikowano

W takim razie spróbuj pluginu SetRankPex.

Jak zainstalujesz ten plugin wpisz /pex user Gracz group set Admin

Zamiast gracza dajesz czyiś nick, możesz też dać inne grupy które masz w konfiguracji permissionEx.

W ostateczności zrób od nowa serwer [mape zostaw jak chcesz].

Jak pomogłem daj "Lubię to"!

Opublikowano

A jeszcze jedno; To jest zwykły permissions czy permissionsex? Bo na pierwszy rzut oka z porównaniem do permissionsex to kod jest cały pomieszany :/

Opublikowano

Albo ktoś się z tobą bawi albo wiesz co...

Strasznie dziwna sytuacja. Upewnij się, że tylko ty masz passy do ftp, konta admina itp.

Ja nie widze innego rozwiązania niż reinstal serwa i zmiana haseł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...