Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki kupic procesor i karte graficzną

mikisnk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nie wiedzałem gdzie to dac mam pytanie jaki kupic procesor posiadam płyte głowną:gigabyte 945pl-s3p i procesor posiadam aktualnie intel core 2 duo e4600 2x2.4 a jaka dokupic karte graficzna jesli mam 2gb ramu moge go miec wiecej wiem ze zły temat ale prosze o odpowiedz nagradzam + lub lajkami Karte graficzna mam geforce 8600 G 512 mb

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

To tak, RAM'u nie dokupisz bo max 2GB (chyba) procek nie jest zły i karta wsumie też, a jeżeli chcesz kupywać leprzy sprzęt to zacznij od płyty głównej i powiedz jaki masz zasilacz bo to kart 1GB+ dobry jest taki 500wat +.

Opublikowano
dopry
...

RAMu możesz dołożyć bo 2 gb to raczej max ale na jeden slot...

edit

własnie nie wiem jaki mam zasilacz ale chyba 500 wat jaki procesor polecicie lepszy/

To jeśli faktycznie zasilacz jest markowy to możesz (jak cie stać) włożyc quada 6600 do tego np karte 9800GT. Sprawdź jeszcze zasilacz.

Opublikowano

@UP: Tak możesz max 4GB, dokup sobie np. 1x 2GB

Poszukaj sobie na necie swoją karte i sprawdź jaki masz chipset i potem znajdź na necie jaki możesz maksymalnie procek dokupić i do 300zł.

Opublikowano

JA juz nie wiem czytam w google i jedni pisza ze max 2gb inni ze max 8

wszedzie pisza ze max 2 gb

lepiej nie pchaj więcej

Opublikowano

Może maks 2gb ale to szczegół. Posiada okrojoną wersje płyty GA-945PL-S3 (on posiada S3P która ma maks do 2 gb.)

autorze tematu niestety ale musisz podać zasilacz jaki masz bo bez tego nic ci nie doradzimy.

+ Daj "Lubię to" jeżeli w czymś Ci pomogłem.

Opublikowano

Zasilacz - No pisze na każdym ile Wat np Chieftec 400 - czyli 400 wat ;] Odkręć boczną obudowę i na pewno będzie pisąć bo jak nie - to, to jakieś gówno a nie zasilacz.

Tak jak napisali, zacznij od płyty, a potem procek, grafa. PS: Płyta za 250 zł, procek Intela / AMD;ka za 350 zł, a grafe dokupisz jak nazbierasz kolejną kaskę ^^

sygnanu.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...