Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrobi ktoś ?

Napisz list , tematyka dowolna , zawrzyj w nim co najmniej 10 poznanych zwrotów poznanych na lekcji .

Zwroty :

Chodzić gęsiego

Rozmowa jak gęś z prosięciem

Dostać gęsiej skórki

Zielone światło

Mieć zielono w głowie

Zielony stolik

Niech Cię gęś kopnie

Spływa jak woda po gęsi

Pójść na zieloną trawkę

Posłać kogoś na zieloną trawkę .

kamyfek1.png

bez reklamy yt.

Weteran
Opublikowano

Drogi Mateuszu!

-Co tam u Ciebie? Jesteś zdrowy? Dawno Cię nie widziałem, ani ty się do mnie nie odzywałeś.

Tutaj nudy, nie ma co robić. Napiszę Ci co ostatnio się u nas działo.

-Siostra wczoraj, kiedy była sama włączyła sobie horror, taki straszny, że dostała

gęsiej skórki, przez co się potem rozchorowała. Mówiłem jej, aby nie oglądała filmów na DVD, gdy

w domu nikogo niema, ale z nią to taka rozmowa jak gęsi z prosieńciem. Tata ostatnio dostał ostrzeżenie,

jeżeli znowu się spóżni do pracy to szef pośle go na zieloną trawkę. Jednak wiadomo ojciec się tym

wogóle nie przejmuje, powiedział, że spływa to po nim jak woda po gęsi. Na dodatek dodał, że gdy będzie

musiał to pójdzie, jak to jego pracodawca powiedział "na zieloną trawkę". Mama ostatnio kupiła w sklepie

bardzo ładny zielony stolik, jednak w domu okazało się, że została oszukana. Drewno, z którego był

zrobiony zniszczyły korniki. Tak to jest jak się ma zielono w głowie. Ja w szkole dostałem dwie uwagi do

dzienniczka. Jedną bo nie szedłem gęsiego, gdy zwiedzaliśmy miasto, a drugą za to, że powiedziałem

podczas lekcji na głos do Mariusza "niech cię geś kopnie". Ostatnio także nie umiałem zrobić zadania z

matematyki, jednak na szczęście przyszła mama i wyjaśniła mi jak je rozwiązać. Gdyby nie jej pomoc

to z pewnością nie zapaliłoby mi się zielone światło co do wykonywania tych zadań.

-Liczę na Twoją szybką odpowiedź. Babcia pytała się czy przyjedziesz do nas na święta. Mam nowe gry

na komputer, z pewnością przypadną Tobie do gustu. Pozdrawiam.

Adrian

Nie sprawdzałem za bardzo błędów, ale nie powinno ich być ;d

' - ' zaznaczyłem Ci akapity.

1329036830-U154499.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...