Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Własny vps

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

niedawno kupiłem komputer serwerowy i chce założyć na nim założyć hosting i mam do was kilka pytań

1.jak jest lepszy system

2.czy jest jakiś darmowy panel do vps

3.czy jest darmowy panel do serwerów gier

Z góry thx

Opublikowano

Aha rozumiem to jak chcesz do takich rzeczy zakładać hosting to najlepiej nie zakładaj, bo sobie tylko problemów narobisz , na początku (najważniejsza rzecz) to Umowa o dzieło , po drugie VPS nawet jednego serwera CS nie uciągnie proponuję kupić serwer dedykowany (nie 1) z i7 , musisz również mieć założoną działalność gospodarczą na ową ,,firmę,, .

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam jest z tym bardzo dużo zachodu i lepiej daj sobie spokój . Musisz posiadać :

• Ogromną wiedzę na temat linuxów
  • Panel umożliwiający sprzedaż serwerów whmcs , cPanel albo DirectAdmin
  • Potężny serwer , a nie lipny vps proponuje ten jest idealny do czegoś takiego : http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/mg_ssd.xml
  • Kilka osób , które będą naprawiać serwer oraz odbierać wiadomości
  • System www oparty o 2 pkt

Jest to masa pracy , a koszt początkowy prawie , że minimalny . Teraz w internecie jest za dużo "firm" , wiec musisz mieć super ofertę za śmieszne pieniądze dodatkowo trzeba mieć własną działalność gospodarczą bo skarbówka może się doczepić i po tobie . Myślę , że taki koszt miesięczny to około 2,5 tys zł , ale musisz pamiętać , że opłata instalacyjna to około 1000 zł . Jest to tak mocno rozwinięty biznes , że nie ma szans na to aby ci się udało bez zerowej wiedzy .

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...