Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[GRA] Crazy Road By JacoH

JacoH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grałem w tą grę i jest na prawdę super. :P Przeszedłem aż całą. Normalnie trzecia mapa to jest hardcor taka trudna.

Brawo za grę i zostawiam Like.

Pozdrawiam, Mathias.

Opublikowano

@UP Dzięki, ciesze się, że się podoba.

Zapomniałem napisać... Jeżeli macie czas i chęci to możecie mi wysyłać wasze plansze do tej gry. Wymiar planszy to 800x500, a początek musi być w górnym lewym kącie, a więc musi tak byś trochę miejsca i dodawajcie też koniec gdzie ma być. W nagrodę będę dodawać Credits i podpisywać planszę wykonane przez kogoś.

Z góry dzięki

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Jak na pierwszy raz to spoko.. Gra fajna, aczkolwiek trochę szybko się nudzi. Mógłbyś dodać jakieś ruszające się przeszkody. Jak na pierwszy raz to spoko. Ciekawi mnie tylko sposób w jaki sprawdzasz kolizje.

@down. właśnie podejrzewałem getpixel.

Ale chciałem się upewnić, i z ciekawości zapytać.

Weteran
Opublikowano

Takie trochę kiepskie.

Tytuł mało dopasowany do gry, słabo się postarałeś się od strony graficznej - wszystko rysowane w paincie. Gra nudna, bez większych pomysłów.

Jakiej biblioteki do tego użyłeś?

Ciekawi mnie tylko sposób w jaki sprawdzasz kolizje.

Założę się że po prostu sprawdza aktualną pozycje kwadratu i jeżeli znajduję się na określonym terenie to ta pozycja zostanie zrestartowania. Ewentualnie przez getpixel, ale to działa prawie tak samo. Żadnej filozofii tu nie ma.

Opublikowano

@UP dobrze mówisz co do kolizji, a co do ogólnej grafy to przeczytajcie Informację to zrozumiecie, ja to robiłem na ocenę z infy i tyle, bo to tak na szybkiego.

Opublikowano

@F5

@TOP wypowiadajcie, się co myślicie. Mam już drugą wersję z regulacją prędkości, poprawionym kodem, bo było kilka błędów i dodałem inne mapy. Ale póki co nie bd jej publikować, bo nie mam czasu jej skończyć, ale nie długo się ukaże.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...