Skocz do zawartości

[Problem] Laptop Asus X73S WiFi


Polecane posty

Podobno w tym laptopie jest WiFi, a ja nie mogę go włączyć. Jakieś pomysły? Jak je włączyć?

 

@Edit

Dokładnie jest to Asus K73SV.

Łączność:

'Atheros AR8151 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (10/100/1000MBit), Atheros AR9002WB-1NG Wireless Network Adapter (bgn), 3.0+HS Bluetooth.'

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

włącz w biosie albo zainstalij soft asusa dostępny dla wifi

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Poszukaj na klawiaturze klawisza z ikoną wireless-icon.jpg lub 123678143127XQ8M.jpg

 

Wtedy fn + ten klawisz

ASUS%20X52JE%20d.jpg

 

W przypadku mojego asusa jest to Fn + F2

Patrz wyżej

Upewnij się że masz odpowiednie sterowniki etc.

s2c77Oa.png

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Podlacz sie innym urzadzeniem do tego samego rutera i zobacz czy nie bedzie problemow. Jesli beda to winowajca jest ruter.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

jak nie widać żadnej sieci to uszkodzony moduł nadajnika albo nie wpięta antena.

serwis

 

masz w ogóle uaktywnione wifi w routerze albo jakiekolwiek sieci w pobliżu ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Kiedyś nie mogłem połączyć się z wifi przez wadliwy sterowników

Sieć o zabezpieczeniu WPA2 wykrywało jako WEP i nie przyjmowało klucza chociaż był poprawny pomogła instalacja odpowiedniego sterownika

Możesz mieć sterownik ale może być nieprawidłowy

s2c77Oa.png

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 5 miesięcy później...

Mam ASUS'a X73S to prawie to samo, dziś wrócił z naprawy (płyta główna, dość często pada w laptopach, ale tylko w niektórych, mój był walnięty o drzwi przez siore i poszła :PP) i miałem ten sam problem, daj na ikonke w pasku takie 5 kresek powiększających sie, i wejdź w Centrum sieci i daj skonfigurój new sieć i potem szukasz/naprawiasz, jak nie pomoże, serwis lub pytaj dalej.

07087561336755886764.png

Serwer AvalonV2 powraca na nowo w starym i niezapomnianym stylu!

Przeżyj to co dwa lata temu już 14 lipca! Czekamy tylko na Ciebie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
Okienko zamknie się za 5 sekund...