Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]JAKA klasa

kaziu1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Mam takie pytanie czym lepiej grac rosją czy USA ??" Ja szczeze polecam ci isc pod Rosyjskie czolgi zarowno te ciezkie jak i te lekkie/medium sa swietne na swoj tier a nawet wyzej KW jest bezkonkrurencyjny <<to tylko przykaldzik ;d dalej tylko lepiej..

Opublikowano

Jeżeli grać offensywnie to polecam ruskie. Dlaczego? dlatego że mają dobry pancerz oraz dobre działa z dobrą penetracją.

A jak wolisz grać deffensywnie tzn. poczekać aż wszyscy pojadą jechać za grupką lepszych czołgow to polecam amerkańskie bo mają. Dobry pancerz ale niestety na tierach 1-6 słabe działo.

signature.png

Opublikowano

nie tylko sa slabe w 1-6 w 7 moze i T-29 ma niezle dzialo ale zuwaz ze w T32 ono sie powtarza a IS3 dostaje juz lepsze... PZDR

Teraz sie przyjrzałem i masz racje :)
Opublikowano

nie tylko sa slabe w 1-6 w 7 moze i T-29 ma niezle dzialo ale zuwaz ze w T32 ono sie powtarza a IS3 dostaje juz lepsze... PZDR

Jakoś grając T32 ne miałem problemu z pokonywaniem 1v1 IS-3, ale przeciwko X tierom jest faktycznie ciężko. Czołgami ruskimi się najłatwiej gra i do czasu, aż przeniosą IS4 do X tieru to są ogólnie OP....

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

To że IS-4 będzie X tierem to wiadomo już dosyć dawno, a co do wyboru to radzę amerykańskie. Łatwiejsze w utrzymaniu i większa frajda z gry. Od T29 zaczynają się wieże niemożliwe do przebicia i całkiem śmiesznie jest jak wystawi się tylko wieżę i cały czołg aż się buja od tych uderzeń w nią.

Opublikowano

Na pewno mu buffną hp, jeśli nie dostanie troche większego pancerza to może przyspieszą rof działa, ale moim zdaniem IS4 ma b. dobry pancerz np przeciwko amerykańcom do tieru VIII ;/ . Co do tematu to rosja zawsze będzie ten krok do przodu przed usa. Może i mają super wieże, ale w wyższych tierach każdy czołg ma ją potężną. T34, T30 - czołgi supportu, nadają się tylko na CW, gdzie masz kontakt z druzyną, bo na randomie wierz mi, ciężko sie supportuje

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

Ja tam gram rosyjskimi i mam juz is-4.Is-3 to naprawde dobry czolg.

Czolgi ruskie moze maja niecelne dzialka ale za to lepsza penetracje i lepszy pancerz :) is vs tiger=przegrana tygrysa :)

Nawet KW-3 vs Tygrys to dalej przegrana tygrysa.

Dziwi mnie to,że is-4 ma slabszy pancerz od is-7 a is-7 ledwo daje rade z mausem to co dopiero z is-4?Mam nadzieje ze zwieksza mu troche pancerz.

IS-4 ma pole siłowe wokół siebie! Trzeba się nieźle skupić, żeby przebić go amerykańskim 105mm - nawet od tyłu. Z IS-7 nie ma takiej trudności - ma on bardzo ładnie widoczne słabe punkty i nie ma trudności z penetracją po bokach i z tyłu.

Czyli podsumowując: Ruscy są OP, ale ruskimi nie nauczysz się grać w czołgi tak dobrze jak innymi nacjami, właśnie dlatego, że ruscy mają nad każdym przewagę.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Nie wiem co wy się tak boita tego IS-4, wystarczy walić w kierowcę i po problemie, ale rzeczywiście czasami mam wrażenie, że łatwiej już w jego przedni pancerz wejść niż w boczny. :s

Opublikowano

kto powiedzial że IS-7 ma ledwo szanse z mausem to pozdrawiam. podjeżdzasz do niego na minimalna range od boku i do Cb nawet nie strzeli bo dziala nie obnizy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...