Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Out of memory Minecraft

DawcioooMc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie już było coś na temat tego wiec sorry, ale proszę o pomoc mam zainstalowane shadery i co jakieś hmm.. 2 minuty mi się pokazuje ten błąd.

Mam minecraft'a 1.1 dzieje się to już od wersji 1.6 wtedy miałem innego kompa ale jak kupiłem nowego nadal takie coś mi się dzieje.

Mój sprzęt Windows 7 64 bitowy procesor AMD Athlon? II X4 640 procesor 3.00GHz Ram 6.00GB karta chyba 2GB czy jakoś tak

każda gierka którą mam działa gładko tylko minecraft coś nie tak a nie używam texture packów.

Za pomoc dziękuje.Mój adres e-maila jak cos moge wysłac screena [email protected] .

Opublikowano

Trzymaj link ;

"http://www.mpcforum.pl/topic/452297-tutorial-jak-naprawic-out-of-memory-w-minecraft-18/"

"-Xincgc -Xmx1500M i klikamy OK, a następnie OK." zamiast tego wpisujesz więcej ramu .

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cały problem tkwił w ustawieniach minecrafta standartowo w minecraftcie jest odległosc widzenia na FAR czyli na daleki chyba ;p i java na niektórych kompach nie wytrzymuje ...

Weteran
Opublikowano

Zwiększ pamięć ram którą poświęcasz na minecraft'a

Wgraj gamebostera lub użyj optifine albo odpalaj minecraft'a tym launcherem:

http://www.mpcforum.pl/topic/481266-nowy-launcher-minecrafta-new-minecraft-launcher/

1339226679-U337649.jpg

Opublikowano

Grafika to problem karty graficznej...

A Adv. OpenGL daj włączone przyśpiesza wczytywanie się świata i powinno naprawić a jak nie daj więcej ram.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...