Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prośba o ocenę poradnika

kwojt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedawno napisałem poradnik na Mobafire dla Twisted Fate'a jako hybrydy. Jako że jest to mój pierwszy poradnik, prosiłbym o jego ocenę :) Także negatywną :)

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/pl-twisted-fate-hybrid-180134"]http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/pl-twisted-fate-hybrid-180134

userbar.png
Opublikowano

Dlaczego tam jest tylko 5 itemow? Wrzuc jeszcze cos do AD bo masz tylko z guinsoo. Zamiast Swiftnessów brałbym Berki. Reszta dobra. Napewno wypróbuję:)

PS. Zhonya's Ring to jest stary Rabadon czy jak?

Opublikowano

Co do

Zhonya's Ring to szczerze mówiąc nie mam pojęcia

:D Nad Berserkami się zastanawiałem, ale Boots of Swiftness dają nam większą mobilność, która w przypadku gankowania i junglowania TF'em jest bezcenna. Berserki przydadzą się raczej na lane'ach.

EDIT: Ok, dodałem jeszcze Kitae's Bloodrazor, przyda się za względu na attack speed i dmg no i oczywiście jego passive.

userbar.png
Opublikowano

Ups, nie zauważyłem :/ Dzięki, usuwam i zmieniam na Trinti Force i Lightbringer, przy końcowym DPS Lightbringer może się przydać :)

userbar.png
Opublikowano

Ups, nie zauważyłem :/ Dzięki, usuwam i zmieniam na Trinti Force i Lightbringer, przy końcowym DPS Lightbringer może się przydać :)

Pewnie nawet tym buildem nie grałeś.

Opublikowano

Troche mi się nie widzi taki build ...

startujemy bez butów ? Bierzmy switnesy ? lol...

Lepiej go zrobić czysto pod ad/ap ... bez sensu taki build.

Opublikowano

Pewnie nawet tym buildem nie grałeś.

Grałem, po prostu nigdy nie dochodziłem do

Zhonya's Ring i kupowałem itemy, ktore by mi się przydały w danej rozgrywce, dodałem ten przedmiot ze względu na przydatność (to tylko sugestia

;) )

Lepiej go zrobić czysto pod ad/ap ... bez sensu taki build.

Build pod hybrydę ma sens, według mnie nie ma sensu robienie TF'a pod AD, jego skille wtedy mają dużo mniejszą moc, a Wild Cards robi się bardzo nieprzydatne. AP dla Twisted'a?... Dość dobry wybór, ale czasami lepiej też będzie poatakować trochę z ręki niż spamować skillami, wziąwszy pod uwagę to, że TF jest strasznie manożerny, a jeśli będziemy cały czas rzucali niebieską kartą... szybki dead. Osobiście grałem TF'em robionym pod AP, ale wydaje mi się, że hybryda to lepszy wybór.

Bierzmy switnesy ? lol...

Napisałem, że w jego przypadku bardzo ważna jest mobilność, zamiast tego oczywiście można wziąć Berserki lub Merkurki, jak kto woli. Swiftnessy najbardziej pasują mi przy moim stylu gry.

userbar.png
Opublikowano

Skoro chcesz mobilności to kup buty 5 ... ;o Pozatym masz ulti . A co jungler też potrzebuje mobilności na gangi i co ? Kupi buty 3? nie.

Ciekawy jestem jaki build składałeś pod ap.

AD wymiata jak na lini ma stuna - najlepiej premade. 2x stun to troche dużo ;) Wrogi ad carry pada w chwileczke

Opublikowano

Mój build pod AP:

Pierścień Dorana, Sorcerki, Mejai's Soulstealer, Lich Bane, Rylai's Crystal Scepter i później to, co akurat było potrzebne.

Kiedyś spróbuję może zagrać pod AD, mogłbyś mi podać build?

userbar.png
Opublikowano

Doran's Ring -> Sorcerer's Shoes -> Rabadon's Deathcap -> Lich Bane -> Void Staff -> Banshee's Veil -> Zhonya's Hourglass

Chodziło mi o build pod AD, a tutaj widzę tylko moc umiejętności :D

userbar.png
Opublikowano

@kwojt oj sorki, czekaj.

Berserker's Greaves -> Trinity Force -> The Black Cleaver -> Vampiric Scepter (jak chcesz coś pod life steala)-> Inifity Edge -> Banshee's Veil -> The Bloodthister

Flash + Teleport.

Inne, które możesz wziąć to Ignite i Ghost.

Masterki: 21/8/1.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...