Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Team Fortress 2] Szpieg

Himalajczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ff30r7.jpg

Witam wszystkich czytających ten poradnik w którym trochę opowiemy o jednej z dziewięciu klas w grze Team Fortress 2, o szpiegu (spy'u jak kto woli)

Zapraszam

1.Szpieg jest to klasa która skupia się na cichym wyeliminowaniu

wroga oraz zniszczenia wrogich dział, zasobników , lub teleportów.

Ta klasa nie wchodzi w środek walki, tylko zachodzi od tyłu.

2.Początkowe przedmioty Szpiega

- Pierwszym przedmiotem szpiega jest Rewolwer. Używamy tej rzeczy jedynie do dobicia wroga z małą

ilością punktów zdrowia.

- Drugim przedmiotem jest Saper. Jest on bardzo przydatny ponieważ może niszczyć wrogie działka,

zasobniki, oraz teleporty.

- Trzecim przedmiotem jest Nóż. Ten przedmiot jest najważniejszym przedmiotem dla szpiega ponieważ

jest przedmiotem którym powinniśmy zdobywać punkty za zabicie wroga.

- Czwartym przedmiotem jest Zestaw przebrań. Pozwala szpiegowi przebrać się za wrogiego bądź

przyjaznego gracza.

- Piątym przedmiotem jest Zegarek niewidzialności (aktywowany Prawym przyciskiem myszy) który

czyni szpiega niewidzialnym na określony czas (Peleryna nożownika akurat ma regeneracje więc nie

jest na czas)

3. Przedmioty które polecam na początkowe zapoznanie się ze szpiegiem

- Jako rewolwer polecam: Egzekutor

2pru244.png

- Jako nóż polecam: Gruba Ryba

10r5lav.png

- Jako zegarek polecam: Peleryna Nożownika

10s5bbl.png

Gdy już będziecie lepiej grać z tymi oto wyżej wymienionymi przedmiotami możecie spróbować swoich sił z tymi przedmiotami

- Jako Rewolwer polecam: L'Étranger

25umx4i.png

- Jako Nóż polecam: Ostateczna Nagroda

2bp0jo.png

- Jako Zegarek Niewidzialności polecam: Dzwon Zmarłego

100px-Item_icon_Dead_Ringer.png

Jak chcecie się ciszej pojawiać z dzwonem zmarłego możecie sobie kupić/wymienić lub dropnąć

czapkę Znajomy Fez

100px-Item_icon_Familiar_Fez.png

Dziękuję za przeczytanie tego poradniku.

Jeżeli w poradniku są błędy jakiekolwiek piszcie na dole.

ZAKAZ KOPIOWANIA

Pozdrawiam Himalajczyk

arshawin.png

Sygnatura wykonana przez

The Anonymous

Opublikowano

Zerowe dobieranie broni do siebie.

Gruba ryba: +30 do zegarka, w czym to Ci się przyda na cloak†? Odpowiedź jest prosta - niczym, inaczej mówiąc tracisz tylko trochę hp.

Egzekutor - duże DMG, ale te pół sekundy w zegarku to jest naprawdę dużo - dla mnie lepszy ambasador. (oczywiście o ile umiesz celować w głowę o.O)

Cloak and dagger - stanie w miejscu i ciul z tym, większość się tym chowa a nie gra, a gdy już dobierze "odpowiedni moment" na ujawnienie się od razu ginie.

Zestaw wraz z czapką to lamerstwo, nic innego :).

Grając na takim ułatwieniu nigdy nie nauczysz się grać dobrze bez żadnych wspomagaczy, będziesz stosował te same taktyki co na zestawie, a one przyniosą Ci tylko śmierć (przykre).

Opublikowano

Tak w sumie to dałeś opis szpiega, broni jakich używa i bronie jakie polecasz używać na szpiega. Czyli mój wniosek jest że mało potrafisz grać spy'em , albo myślisz że sporo nim umiesz i robisz tutorial. Nie omówiłeś żadnej techniki. Solocap , Scout backup stab, Quick stab, Double stalk, Leaping stab itd... Poczytaj o tych i innych technikach pooglądaj filmiki i dopiero zabieraj się za tutki do takiej klasy jak spy... + dostaniesz bo chociaż zrobiłeś tutka, słabego ale zrobiłeś i poświęciłeś swój czas.

02a964e007479a4f.png
Opublikowano

To jest tut ? hahaha.Napisałeś jakieś głupoty i dałeś zdjęcia paru itemków.Poza tym do ostatecznej nagrody wcale nie pasuje dzwon... Nawet Ci nie było łaska dać jakiegoś sposobu...

mca.pngmca.pngmca.png

mca.png

Opublikowano

Standardowy zestaw dla spy-a jest the best ever. Można też rewolwer wymienić na Ambasadora, jak ktoś umie celnie strzelać headshoty. I nie piszcie, że mówię tak tylko dlatego, że nie mam niczego innego dla spy-a. Mam większość niestandardowych broni dla każdej klasy, a i tak używam broni podstawowych ponieważ są najlepsze.

Opublikowano

Dzwon Zmarłego jest do kitu, polecam zegarek lub podstawowy.

@down

Nie, tylko mam wszystkie akcesoria do szpiega i wiem jak tym się gra.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

@UP

Nie jest do kitu jeśli potrafisz nim grać, zapewne "skillowe" granie to według Ciebie kilku-dziesięcio sekundowe stanie w miejscu i czekanie aż Ci się zegarek zregeneruje..

@top

Zapomniałem napisać: TuT do kitu :).

• 1 rok później...
Opublikowano

Ja polecam taki zestaw:

Grzechotnik - Przydaje się jeżeli idziemy na inżyniera

Gruba ryba - Jeżeli zabijemy kogoś to wszyscy od razu na ciebie nie? Gruba ryba i dzwon stanowią bardzo dobrą parę.

Dzwon zmarłego - Jeśli ktoś zada nam chociaż 1 obrażeń to stajemy się niewidzialni zrzucając swoje zwłoki.

Elektro saper - polecam nosić zwykłego sapera.Jeśli mamy magnetofon urzędasa i grzechotnika to możemy najwyżej troche wkurzyć inżyniera

Opublikowano

Fajnie, ale patrz na daty. Jeśli nie masz nic zbyt wartościowego do dodania, ani jakiegoś pytania odnośnie tematu to nie odkopuj.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

Świetny poradnik wszystko jest szczegółowo opisane i co najważniejsze jest napisane przejrzyście.

Oczywiście Like

Opublikowano

hah, komuś lata się pewnie pomyliły i myślał że ten tut dostał dodany w tym roku :D

Ale tutek jest ładnie zrobiony, warty jest uwagi. Może nawet przetestuje bronie.

461151420292002410470.png
Opublikowano

tut bardzo dobry, chociaż ja i tak nie ogarniam szpiega i nie mogę nikogo zabić, trudno trzeba umieć graćc

• Aive zmienił(a) tytuł na [Team Fortress 2] Szpieg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...