Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jaki czolg 5 tieru

boniek96

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam czolg BDRG1B (V tier francja) i zaraz bede mial KW (V tier zsrr) ktoeym lepieiej kontynuowac gre?

2.Czy moze grac dwoma na raz ?

Opublikowano

Niby czemu się nie opłaca? Ja robię całe drzewko USA, wszystko na raz. Co prawda zacząłem to robić na początek wakacji 2011, a teraz jestem dopiero na IX tierze, więc idzie troszkę wolno, ale zalety:

• rzadko brakuje kasy - nawet bez czołgu premium
  • różnorodność doznań, przez co gra się nie znudzi
  • świetnie zarabiająca arta - już teraz troszkę nie aktualne, po wejściu 7.0

A teraz wady tego rozwiązania;

• małe wzięcie takich graczy do klanów
  • inni ludzie zdobywają czołgi sporo szybciej

Obecnie mam M40/43 (do kupienia), T34, M26 Pershing (do kupienia), T25 AT.

Francuzami idę tym samym systemem, jestem na V tierze (AMX 12t i BDR G1B).

Gra mi się w ten sposób przyjemnie :)

A co do tematu: Francuzami i Ruskami gra się zupełnie inaczej. Już teraz można zauważyć, że BDR G1B jest miększy, ale zwrotniejszy, przy zachowaniu podobnej siły ognia.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Tk ja tak jadę całe niemieckie oprócz TD, Całe amerykańskie oprócz arty, całe Zsrr oprócz TD no i teraz dwie gałęzie francuskie :P

także mój dzień grania to w większości zaliczanie podwójnego :P

imetin_logo.png

Opublikowano

z tego co ja widzę w walkach większość ludzi gra KW, którego nijak moim Stug3 nie da się przebić 0_0... Mam największe działko jakie można na stugu a KW rozwala mnie 1-2 hitami... Moim zdaniem czołgi rosyjskie są zbytnio przesadzone i tyle, ale w końcu to ruska gra...

@OFFTOP

A Wy polecacie bardziej grać rosjanami czy niemcami? Chodzi mi bardziej o pancerz i działo bo o mobilność mi nie chodzi

3wsn.png
Sygna BY ME :D

Opublikowano

Ja wam powiem tak...

Ruscy-Dobre działa dobra prędkośc (z wyjątkiem KW,KW-3), Na V tierze ruskim KW z działem 107mm, samemu można wygrać bitwe jeżeli wrzuci nas na 3-5 tiery... KW ze 107mm przebija pancerz Tiger II oraz IS,IS 3...

Niemcy-Celne działa o średniej mocy, szybkie. Ale niestety droga od 1-4 tier to koszmar jak dla mnie, potem z PZ IV jest looz dobry DMG i dobra celnośc. Tiger oraz Pantera są dobre tylko dosyć papierwe.

Amerykanie-Srednie działa, srednia moc, dobry pancerz i w miare szybkie. T1 Heavy V tier to dopiero początek dobroci jakie oferuje nam drzewko amerykanów. Najlepsze pancerze oraz dobre działa.

Francuzi- O nich mało wiem, ale z tego co widze to. Mają działa które rozp... każdego ale dopiero od VI tieru. Pancerze na niskich tierach są praktycznie nie do przebicia. Ale od VII-X tier już są papierowe.

...

To tyle co wiem o czołgach z kazdego z drzewek;)

signature.png

Opublikowano

z tego co ja widzę w walkach większość ludzi gra KW, którego nijak moim Stug3 nie da się przebić 0_0... Mam największe działko jakie można na stugu

Lufa l70 w stugu ma coś koło 150-175 penetracji. Przebijasz kw jak chcesz. Płacz zacznie się jpz4 albo lufa z stuga albo 88mm.

Opublikowano

Stug 150-175 penetracji?! Co najwyżej 138mm jak dobrze pamiętam przy dziale 75mm najlepszym. Co do pytania to radzę obydwoma a jeśli jednym to KW, francuskie na wyższych poziomach są dla doświadczonych graczy ze względu na system ładowania magazynków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...