Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Program do robienia stron

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poszukuje programu do robienia stron XHTML. Na razie miałem HateML (trochę nie bardzo...) i NVU (dobry jak dla mnie, zwłaszcza z możliwością edycji strony na ''podglądzie''). Na razie ten ostatni program był dobry ale się rozwinąłem no i miałem mały problem z działaniem Java Script w NVU. Ten program jest dosyć stary bo z 2005 i teraz poszukuje czegoś nowszego. Chodzi mi o:

- Darmowy program

- obsługa skryptów Java, Flash, Python...

- ''edycja'' strony na podglądzie

Dla mnie ten ostatni punkt jest najważniejszy choć może być tylko jakieś wskaziwanie jakiegoś obiektu w kodzie lub coś podobnego... Sam zastanawiałem się nad : Komodo Edit 7.0 i Geany 0.21 chyba, że ktoś z forum mi podrzuci jakiś inny program ;) Z góry dzięki ;)

1331904441-U471369.png

26764847183445389140.png

Jeśli pomogłem - daj Like, jeśli nie - pisz na PW

Opublikowano

Tworząc strony w programie WYSIWYG nic nie osiągniesz, sam kiedyś uwielbiałem NVU i Xara3D, te dwa narzędzia były dla mnie podstawa Tworzenia stron WWW. Lecz od kiedy poznałem HTML i CSS do tego jeszcze doszły inne języki to zakodowanie srednio zaawansowanej strony to jakieś 30minut a lata wstecz musiałem się trochę nagimnastykować.

Wracając do tematu polecam CoreEditor co prawda płatny edytor aczkolwiek kupujac gazetę KSE masz go w cenie 10zl.

Nie bede wypisywał co posiada, jakie ma wady/zalety po prostu pobierz Demo (50 uruchomień programu) i sam się przekonaj.

Core Editor to następca darmowego EdHTML, tez mozesz zobaczyć ponieważ warty uwagi.

www.coreeditor.pl

Wykonuję wszelkiego rodzaju modyfikacje/instalacja dla CMS: PHP-Fusion, Drupal, WordPress, MyBB, phpBB, IP.Board.

Poszukuję grafika komputerowego z bardzo dobrą znajomością oprogramowania Adobe Photoshop do stałej współpracy. Na dzień dzisiejszy potrzeba wykonać około 20 szablonów WWW.

Oferty i pytania proszę kierować na PW lub e-mail RastaJoint(at)spoko.pl.

Nie pomagam na prywatnie odnoście gry

Metin2 czy Tworzenia stron www, masz problem? Pisz na forum a postaram się go rozwiązać

Opublikowano

Własnie : program typu WYSIWYG jest dobry jak dla mnie czyli dla początkującego bo na nim można się uczyć.... ;) Ale faktycznie do takiego bardziej zaawansowanego tworzenia to lepszy inny program...

1331904441-U471369.png

26764847183445389140.png

Opublikowano

Do bardziej zaawansowanego tworzenia, to Ci wystarczy edytor taki jak Notepad ++, ale podstawą jest znajomość języków, chociażby samego HTML'a i CSS'a.

Musisz się więc zastanowić jak chcesz dalej tworzyć, w programie, albo zacząć naukę HTML'a i pisać kodem, Twój wybór

Opublikowano

up

Wiem i jakies takie podstawy to pisze kodem bo i tak wszystkiego nie da sie zrobic na podgladzie ale dzieki za wszystkie propozycje i na pewno wyprobuje :)

1331904441-U471369.png

26764847183445389140.png

Opublikowano

Chyba : Adobe Dreamweaver Cs5 ale on jest płatny. Chyba, że ktoś ma crackowaną wersję pożyczyć... ;)

1331904441-U471369.png

26764847183445389140.png

Opublikowano

Ja używam 2 programów na co dzień są nimi: kED (html + css) Notepad++ (PHP JS i inne dziadostwa).

Sporadycznie NVU do szybkiej edycji stronki poprawić literówkę czy coś żeby nie szukać w kodzie

Jak będziesz miał te 3 programy i wiedzę (HTML CSS PHP itp.) to będziesz mógł kodować fajne stronki oczywiście jeszcze coś do grafiki (PS, GIMP)

WRMYV gb pmlgnfm gb manpm mr znzl mr fboą qbmb jfcbyartb hzvrzl ebg gemlanfpvr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...