Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak dać rangę Pexem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć , mam pytanie , iż nie jestem doświadczony w pluginach , komendach itp . To mam pytanie , jak dać komuś jakąś range pexem ? Wiem że jest komenda /pex , czy coś , ale jakoś nie umie . Proszę o podanie komendy , ranga jaką chce ustawić to [Admin] . ;) Czekam !!! :**

post_it_i_m_back.jpg

|

|

|

\/

I like it ! =)

40259288040883551592.jpg

Opublikowano

@UP

To jest z SetRankiem.

Jeżeli chcesz bez to wpisujesz w consoli bez "/" lub w grzę z "/" ;)

pex user NICK group set NAZWA_GRUPY

Pamiętaj. Zajrzyj do configu bo może być nazwa - Admins, a Prefix Admin i nie zadziała, gdy wpiszesz Admin ;)

he?

• 7 miesięcy temu...
  • 2 lata później...
Opublikowano

Mam jeszcze takie jedno małe pytanko co zrobić by tą range jeszcze było widać koło nicku ? Pexem już zrobiłem to co pisaliscie i zadziałało lecz na serwerze nie jest to widoczne. Prosze o jak najszybsza pomoc :)

Opublikowano

Jeśli chcesz ustawić tzw. prefix koło nicku gracza, dzięki któremu łatwiej będzie rozpoznać rangę użytkownika wpisz (w konsoli bez / , na serwerze z /) komendę pex group <nazwa_grupy> prefix <Kombinacja cyfr, liter i znaków> Przykład: pex group Admin prefix &8[&4Admin&8]&7

Jeśli chcesz, aby między prefixem, a pseudonimem gracza była spacja, musisz to ustawić w pliku permissions.yml

Znajdź linijkę:

prefix: "&8[&4Admin&8]&7"

I tam gdzie masz "&8[&4Admin&8]&7 dodajesz spację między drugim kwadratowym nawiasem, a &.

Powinno to wyglądać tak:

prefix: "&*[&4Admin&8] &7"

Pozdrawiam.

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...