Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Mój internet jest mocno niestabilny

Arg0oS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zacznę może od tego, że mój internet jest mocno niestabilny traci połączenie gubi sygnał szybko chodzi a potem nagle zwalnia dość ostro. Mam internet radiowy na początku wszystko było dobrze internet chodził jak należy lecz nie wiem co się ostatnio dzieje.

A więc tak:

1. Mam kartę sieci bezprzewodowej TP-Link TL-WN350GD, gdy włączę komputer internetu brak dopiero gdy kliknę uruchom ponownie to za drugim razem działa (to już miałem od samego początku) sterowniki przeinstalowywałem już kilka razy może porostu są złe (mam Windows 7 64bit) jeśli znacie jakieś dobre sterowniki do tej karty to bym bardzo prosił.

2. Dyski mam dwa po 500GB, Procesor i5-2500k kartę graficzną Nvidia GeForce GTX 560TI SOC, zasilacz OCZ StealthXtreme 600W, Płytę główną Asrock P67 Pro3 B3, Ram 4GB, Windows 7 64bit

3. Dodam że dyski są już w ponad połowie zapełnione. Czyściłem CCleanerem kompa i trochę pomogło ale nie wiele, antywirusa nie używam jeśli znacie jakiś dobry to podajcie nazwę.

4. Najbardziej to odczuwam grając w Battlefield 3 na początku gra chodziła bardzo dobrze. Żadnych lagów nie było czasami się zacięło ale to się zdarzało raz na tydzień i to tylko przez 3 sekundy max, teraz mam tak cały czas jak gram. Internet cały czas się muli rozłącza i wogule do dupy działa.

Co radzicie w tej sprawie może radiówka to nie jest szczyt marzeń no ale mieszkam na wsi więc ciężko o dobry internet ale zawsze nie miałem do tego internetu zastrzeżeń. Proszę was o pomoc a także aby wypowiadały się osoby które mają racjonalne rozwiązanie problemu. Wiem że najłatwiej było by skontaktować się z usługodawcą ale myślę że wole najpierw spróbować zrobić coś z moim komputerem w ostateczności zadzwonię do niego

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

czemu tu a nie u dostawcy z interwencją dzwonisz ?

masz radiówkę a przy takiej pogodzie jaka jest obecnie nie ma się co dziwić że tak nawala, system czy dyski nie mają nic wspólnego z takim działaniem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

pisze tu bo jest to dział komputery zresztą napisałem że w ostateczności zadzwonię do dostawcy i proszę o racjonalne przyczyny nie sądzę żeby pogoda aż w takim stopniu była temu winna

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

Jebane radiówki. Sam mam i nie raz rzucam swoim modemem o ścianę bo tak mnie wkurwia.

Teraz pobierałem film z chomikuj. 314mb pobrało z 391 i chuj... Internet padł a nie chce wznowić.

Pierdole takiego neta i tobie też tak radze. Za miesiąc biorę stałe łącze i Ty to zrób jak najszybciej.

sygnanu.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...