Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem]Test na ls-rp

Wave_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, męczę się z tym testem. Niektóre pytania są dwuznaczne. Nie ma informacji o niektórych rzeczach w regulaminie. Możecie coś poradzić?

1. Jeżeli gram mieszkańca na terenie gangu, i moja postać wchodzi w kontakty z gangsterką, a członek gangu chce zabrać mnie na ustawkę, bym popatrzy?:

Zgadzam się, bądź mu odmawiam - zależnie od decyzji mojej postaci. Nie godzi to w regulamin.

Odmawiam mu, bo za gangsterkę po cywilu są kary.

Odmawiam mu, bo powinienem grać wystraszonego mieszkańca.

Zgadzam się, bo mógłbym wyjść na mięczaka.

2. Ile to 2*(2+2)?

4

8

6

2

3. Gracz zaczyna flejm na kanale OOC, co robi?

Zręcznie używam komendy /ignore, a jak proceder będzie się powtarzać - zgłaszam to na forum, albo adminowi w grze.

Najeżdżam mu na starą.

Wdaję się w bezsensowną debatę.

Zaczynam go szykanować podobnymi tekstami.

4. Czy support lub administrator może zwolnić gracza z odgrywania akcji?

To jest zabronione. Członkowie ekipy nie mogą ingerować w grę IC.

Tak i gracze nie mają nic do gadania. Nie możemy się odwoływać.

Tak, lecz pod warunkiem, że członek ekipy uzasadni to odpowiednią argumentacją. Oczywiście gracz może złożyć później odwołanie na forum.

Członek ekipy bez uzasadnienia może odwołać akcje, a my nie możemy nic zrobić.

5. Zostałeś zbanowany przez administratora za konkretny punkt regulaminu, co robisz?

Mam zmienne ip i tworzę nowe konto nie przejmując się tym.

Robię screeny zbanowanego konta, idę na forum i zakładam temat w odpowiednim dziale. Grzecznie staram się wyjaśnić sytuacje.

Próbuje się skontaktować z administratorem (xfire, gadu-gadu, skype, email, prywatna wiadomość na forum), po czym wyzywam go od najgorszych za moją banicje.

Wchodzę na forum i tworzę skargę na administratora umieszczając w niej mnóstwo wulgarnych słów.

6. Czy rozpoczęcie bójki należy odgrywać na /me?

Tak. To jest konieczne.

Nie jest to wymagane.

Bójki można odgrywać wyłącznie za pomocą komendy /me.

Za odgrywanie bójek na /me są kary.

7. Jesteś w organizacji przestępczej. Podbiegasz do innej postaci w samochodzie, następnie odgrywasz akcję wyrzucenia gracza z wozu. Dajesz mu czas na reakcję, wciskasz enter, by wyrzucić go z samochodu. Czy popełniasz ninjajack?

Nie, ponieważ gracz miał czas na odpisanie i zareagowanie - na przykład cofnięcie samochodem.

Nie, ponieważ nie wsiadam w jego miejsce do pojazdu.

Tak, regulamin bezwzględnie zabrania używania klawisza enter do wyrzucania gracza z samochodu.

Nie, ponieważ ninjajack to wyrzucenie kogoś bez odegrania akcji RP.

8. Jesteś w środku trwających wydarzeń In Character. Nagle teleportuje się do Ciebie administrator i każe zatrzymać rozgrywanie wątku fabularnego Tobie i Twoim kompanom w celu wyjaśnienia danej sprawy. Co robisz?

Zatrzymuję się i wyjaśniam sprawę.

Wysyłam administratorowi wiadomość, że niestety nie mogę teraz rozmawiać i odezwę się po rozegraniu akcji.

Ignoruję administratora i prowadzę akcję w myśl zasady 'ciągłości gry In Character'.

Rozpoczynam z administratorem dyskusję nt. przerwanej akcji.

9. Na czym powinien polegać proces personalizacji postaci?

Na polepszaniu jej statystyk i umiejętności dostępnych dzięki mechanizmom gry.

Na utworzeniu historii postaci, nadaniu jej indywidualnych cech i zestawów zachowań.

Na tworzeniu zaawansowanych strukturalnie narracji w świecie postaci.

Na zdobywaniu konszachtów out of character pozwalających na bezproblemowy i przyspieszony rozwój mojej postaci.
Weteran
Opublikowano

Jak ten test rozwiązujecie na serwerze to on co next logowanie będzie inny wiec musisz poprosić kogoś o to żeby zrobił ci konto

Odp

1a

2b

3a

4c

5b

6b

7a

8a

9b

graphic.png

Nie otwierać pod żadnym pozorem :D

1358284006-U713459.png

1356566001-U334301.png

by

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...