Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prywatny serwer Talisman Online

EduardSkarpeta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Przymierzam się do postawienia pierwszego porządnego(?) serwera do Talisman Online ;] (Oczywiście dedyk ;D) Jeśli chodzi o linuxa, zarządzanie nim itp - wszystko "ogarnięte", lecz kiepsko u mnie z wiedzą na temat samej gry. Więc mam parę pytań:

-Pliki serwerowe umieszczone w internecie są sprawne? Nie mają "większych" bugów? Można na nich polegać? Jak tak to które?

-Orientuje się ktoś na temat wymagań serwera?

To na tyle ;] być może bd. zbierał team ale o tym wkrótce.

Pozdro <3 ;D

"Wiesz skąd pochodzę? (skąd?) Ze stada czarnych owiec..."

65108088483915194916.png

Opublikowano

Wymagań serwera? O co Ci dokładnie chodzi bo za bardzo nie rozumiem. A co do plików serwerowych to spotkałem się tylko z jednymi. Każde mają swoje bugi dla tego robi się beta testy na serwie

1359062624-U334301.png

Opublikowano

Wymagań serwera? O co Ci dokładnie chodzi bo za bardzo nie rozumiem. A co do plików serwerowych to spotkałem się tylko z jednymi. Każde mają swoje bugi dla tego robi się beta testy na serwie

Witaj ;> Średnio sympatyczny jesteś, ale dziękuję że odpowiedziałeś w tym topicu. Wymagania, co w tym trudnego? Raczej na jakimś tam VPS'ie z 512 ramu i procem z afrykańskiej fabryki nie pogra sporo osób. To chyba jasne ;> A co do plików, bugi bugami, ale niektóre pliki do niektórych gier po prostu się nie nadają, w bardzo małym stopniu odpowiadają oryginałowi i są tylko zalążkiem serwera i do tego zbugowanym ;) Chodzi mi o stabline pliki z którymi można się pobawić, a nie tworzyć "prawie od nowa". Troszkę chaotyczna wypowiedź, ale myślę że dość zrozumiała ;)

Pozdrawiam ;]

65108088483915194916.png

Opublikowano

Nie hamachi ;> Zamierzam zakupić na start jakiegoś dobrego VPS'a z gwarantowanym czasem procesora i pamięcą ram ;> ale nie wiem jak mocna musi być maszyna by jakaś grupka osób mogła zagrać ;)

@EDIT: Na pewno będzie to lepsze niż amatorski serwer na hamaku (hamachi) ;]

65108088483915194916.png

Opublikowano

I znowu go porzucisz ? Grałem na twoim poprzednim przez jeden dzień na MC. I powiem lepiej nie angażuj znowu ludzi chyba, że Ciebie to bawi !

//spam = warn

Opublikowano

I znowu go porzucisz ? Grałem na twoim poprzednim przez jeden dzień na MC. I powiem lepiej nie angażuj znowu ludzi chyba, że Ciebie to bawi !

Chciałbym pozostawić to bez komentarza, ale wierz mi że czasem życie płata figle i są rzeczy wiele ważniejsze niż komfort graczy. Przykro mi że akurat po jednym dniu, ale byle błachostka powodem nie była. I do tego zarobisz raporta bo twoja wypowiedź nie wniosła nic do tematu.

65108088483915194916.png

Opublikowano

Każde pliki mają jakieś bugi, jeżeli chcesz abym je przetestował to musiałbyś mi podesłać link na prywatną wiadomość.

Ja z chęcią mógłbym Ci je przetestować i w miarę usunąć błędy, które sam bym napotkał, tak aby było one

minimalne.

OndteAw.png

Opublikowano

Każde pliki mają jakieś bugi, jeżeli chcesz abym je przetestował to musiałbyś mi podesłać link na prywatną wiadomość.

Ja z chęcią mógłbym Ci je przetestować i w miarę usunąć błędy, które sam bym napotkał, tak aby było one

minimalne.

To wiem ;> Ale chodzi mi o to czy nie są to jakieś amatorskie pliki które działają w 10% a reszta to jeden wielki bug ;> Testowałem trochę to na PC i średnio średnio z tym jest :>

65108088483915194916.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...