Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem]Test LS-RP

struczyn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, ślęczę nad tym testem już sporo czasu i co chwile źle go rozwiązuję. Chore to jest, osoby grające rok nie mogą sobie z tym poradzić. Zaznaczam oczywiste odpwiedzi, a dalej jest jakis błąd. Osoby ktore zaczynaja przygode z RP nie moga zagrac na takim serwerze bo zwyklego testu nie mogą przejść. Gram od dluzszego czasu na Net4Game i nie sadze żebym byl jakims bootem nie umiejącym odgrywac akcji lub uciekać przed odegraniem robiąc /q. Nie bylo jeszcze takiej sytuacji. Pomóżcie, pozdrawiam.

1. Chcę założyć organizację przestępczą, więc...

• ... zbieram kumpli, robimy jak najlepsza aplikację, z ciekawą, długą historią, oraz kolorową i złożoną grafiką, następnie wklejam to na forum.
  • ... staram się trochę pograć w naszym gronie, wykreować jakiś hood play, potem zacząć od drobnych przestępstw, na zlecenie innych organizacji, by w końcu założyć swój temat.
  • ... powołuję się na doświadczenie z innego serwera i od razu wklejam temat.
  • ... po co mi organizacja? Przecież mogę odgrywać napady bez żadnych podań i akceptacji.

2. Gracz wyzywa mnie na kanale IC. Co robi?

• Wyjmuję gnata i cyngluję frajera, nie będzie mi fikał.
  • Grożę mu ooc.
  • Odgrywam sytuację stosownie do charakteru swojej postaci.
  • Daję mu wpierdol, bo wyciągnięcie gnata byłoby przesadą.

3. Odgrywając postać słabą w danej dziedzinie...

• ... jestem skazany na porażkę, bo nikt nie przyjmie mnie do organizacji.
  • ... nie robię nic złego - zbalansowana postać to taka, która posiada wady jak i zalety.
  • ... poświadczam o swoim poziomie.
  • ... mogę sprawiać wrażenie kiepskiego gracza.

4. Dlaczego warto przestrzegać zasad role play?

• Aby uniknąć kary
  • Aby dobrze się bawić, tym samym unikając kar
  • Aby inni mogli pisać na mnie pochwały
  • Aby nie denerwować niepotrzebnie administracji

5. Chcąc dostać się do urzędu, znajdującego się za daleko aby iść tam pieszo. Co zrobisz?

• Poczekam na przejeżdżający samochód, następnie jak najszybciej wskoczę na niego i nakażę kierowcy jechać do urzędu.
  • Skorzystam z Taxi lub komunikacji miejskiej.
  • Zadzwonię na numer alarmowy, aby ktoś podjechał i mnie podwiózł.
  • Napiszę do kolegi prywatną wiadomość (/w) aby po mnie podjechał.

6. Zostałeś uprowadzony przez gangsterów i uważasz, że podczas porwania notorycznie łamią zasady role play, co robisz?

• Gram wedle zasad role play całą akcje do końca robiąc screeny. Jeżeli twierdzę nadal, że porywacze łamali zasady role play to piszę skargę w odpowiednim dziale.
  • Staram się odgrywać, lecz wkrótce zostaję oburzony ich grą i daje /q.
  • Piszę ciągle administratorowi na /w i wysyłam reporty na porywaczy.
  • Olewam ich i piszę na czacie OOC, że nie odgrywam z nimi akcji role play.

7. Czy dozwolone jest w świetle zasad roleplay'u kreowanie postaci uniwersalnej (wszechstronnie uzdolnionych)?

• Tak (odpowiednio uzasadniając to w biografii).
  • Tak (za zgodą administratora).
  • Zależy od charakteru postaci.
  • Nie (jest to uznawane za powergaming).

8. Masz zablokowane konto na forum, czy możesz grać na serwerze?

• Tak, oczywiście. To w niczym nie przeszkadza, banicja na forum nie prowadzi do konsekwencji in-game.
  • Jeżeli postacie działają, to czemu by nie?
  • Nie, ponieważ bany na forum i serwerze są powiązane (regulamin projektu), a dodatkowo technicznie taka możliwość jest niedostępna.
  • Tak, jeżeli założę nowe konto.

9. Zostałeś ukarany ostrzeżeniem. Chcesz wyjaśnić sytuację, co w takiej sytuacji robisz?

• Robię zrzuty ekranu i udaję się na forum do działu wniosków, gdzie wyjaśnię sprawę.
  • Piszę in-game do osoby, która mnie ukarała i wyjaśniam sprawę.
  • Tworzę temat w dziale skarg, gdzie wyjaśniam sprawę i składam zażalenie na osobę nadającą mi karę.
  • Zgłaszam się do jakiegokolweik administratora, który jest obecnie dostępny in-game i wyjaśniam sprawę.

Weteran
Opublikowano

Jak ten test rozwiązujecie na serwerze to on co next logowanie będzie inny wiec musisz poprosić kogoś o to żeby zrobił ci konto

graphic.png

Nie otwierać pod żadnym pozorem :D

1358284006-U713459.png

1356566001-U334301.png

by

Opublikowano

Nie rozumiesz, test jest przy tworzeniu postaci a nie konta. On sie nigdy nie zmienia, za kazdym razem jest ten sam, kazdy test jest przypisany do danego konta... a żeby wejsc na serwer nic wiecej nie jest potrzebne jak postac i hasełko od konta.. Jest tak smao jak na net4game, lecz tam nie ma takiego testu przy tworzeniu postaci.. Chore to jest bo nie pisze ile mam bledow, a pewnie jest jakies pytanie ktore robie źle a wydaje mi sie ze robie dobrze.... Tragedia.

Opublikowano

Niestety źle, mialem ogolnie dobrze lecz głupi bład w pytaniu 7 byłem pewny ze "A" lub "C", a sie okazalo :D", juz sobie z tym poradziłem, zastanawiam się zy podac wam odpowiedzi, czy moze pójśc na łatwiznę... Czyli podac wam strone od razu do wszystkich poprawnych odpowiedzi z testów LS-Rp.pl... Jezeli jest ktoś zainteresowany to znajdzie je tutaiiiii..... --->>> http://pastebin.com/yK9aLFdK

Widzę że juz nie ma minusów, więc nie dawaj lubię to, będzę wdzięczny :>

Edit: Temat do zaknięcia...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...