Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wymagania serwera MineCraft (PROCESOR)

EduardSkarpeta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, jestem już znudzony ofertami typowych hostingów typu CraftServe czy coś. Chciałbym postawić serwer na VPS'ie, i znalazłem IDHOSTING.PL, znajomy miał tam kupioną maszynkę i całkiem całkiem hulał serwer.

Na IDHOSTING mamy pakiet "Czerwony"

Procesor: 2x3.0 GHz

Gwarantowana pamięć RAM: 2048MB

DYSK: 120GB

firma ta pozwala na modyfikowanie pakietu wedle klienta, no i teraz moje pytanie ;> Co można obciąć by nadrobić to pamięcią RAM ? Głównie chodzi mi o przycięcie czasu procesora i dysk do 60-80 GB?

Co o tym myślicie ;]

"Wiesz skąd pochodzę? (skąd?) Ze stada czarnych owiec..."

65108088483915194916.png

Opublikowano

Procesor myślę, że możesz zostawić, a pamięć na dysku jeszcze mniejszą możesz wziąć, bo serwery MC nie zajmują jakoś dużo miejsca.

Jeśli pomogłem, kliknij "Lubię to"

arturb.jpg

by xamizo

mca.png

Opublikowano

gwarantowane 2x3.0 Ghz? bo jak nie to za daleko nie pojedziesz, z 15 slotów mozna.Kwestia obcięcia dysku a zwiększenia ramu byłąby ok.Na mc wystarczy leciutko 200mb więc możesz go przycinać ile chcesz tylko ciekawe ile za to ramu wyłapiesz.

Opublikowano

gwarantowane 2x3.0 Ghz? bo jak nie to za daleko nie pojedziesz, z 15 slotów mozna.Kwestia obcięcia dysku a zwiększenia ramu byłąby ok.Na mc wystarczy leciutko 200mb więc możesz go przycinać ile chcesz tylko ciekawe ile za to ramu wyłapiesz.

Oj ;> Duża mapa na pewno więcej zajmie jak 200mb ;) Co prawda, mój znajomy właśnie na tym pakiecie ma serwer 30 slotów. Czasem jest po 20-25 osób i da się grać ;> Być może mimo słabej opinii VPS jest "realnym" rozwiązaniem na serwer ;]

"Wiesz skąd pochodzę? (skąd?) Ze stada czarnych owiec..."

65108088483915194916.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...