Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Test ls-rp

PanZycia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Powergaming wedle zasad roleplayingu to:

Granie dla przyjemności.

Zmuszanie innych do zgadzania się z moim zdaniem.

Granie w celu maksymalizacji statystyk, umiejętno?ci i wynikające z tego wywieranie niedozwolonej presji na grę innych graczy.

Używanie podczas dyskusji argumentów nieprezycyjnych i zwodniczych w celu dezorientacji oponenta.

2. Jeżeli gram mieszkańca na terenie gangu, i moja postać wchodzi w kontakty z gangsterką, a członek gangu chce zabrać mnie na ustawkę, bym popatrzy?:

Zgadzam się, bądź mu odmawiam - zależnie od decyzji mojej postaci. Nie godzi to w regulamin.

Odmawiam mu, bo za gangsterkę po cywilu są kary.

Odmawiam mu, bo powinienem grać wystraszonego mieszkańca.

Zgadzam się, bo mógłbym wyjść na mięczaka.

3. Po długim namyśle, postanawiasz zostać kurierem. Wpisujesz odpowiednią komendę, po czym udajesz się do wybranego magazynu. Co robisz dalej?

Bez odgrywania wpisuje odpowiednią komendę aby odebrać paczkę, po czym udaje się do wybranego biznesu, a następnie odgrywam, że kładę ją przed drzwiami.

Bez odgrywania wpisuje odpowiednią komendę aby odebrać paczkę, po czym udaje się do wybranego biznesu, a następnie wchodzę do biznesu i wręczam pracownikowi paczkę.

Odgrywam odpowiednio odbiór paczki od magazyniera, po czym wsadzam paczkę do bagażnika i udaję się do wybranego miejsca wskazanego na mini mapce. Wchodzę do budynku, następnie doręczam osobiście ją pracownikowi, bądź osobie zamawiającej paczkę.

Bez odgrywania wpisuje odpowiednią komendę aby odebrać paczkę, po czym udaje się do wybranego biznesu, a następnie bez odegrania używam komendy na dostarczenie paczki.

4. Zostałeś uprowadzony przez gangsterów i uważasz, że podczas porwania notorycznie łamią zasady role play, co robisz?

Gram wedle zasad role play całą akcje do końca robiąc screeny. Jeżeli twierdzę nadal, że porywacze łamali zasady role play to piszę skargę w odpowiednim dziale.

Staram się odgrywać, lecz wkrótce zostaję oburzony ich grą i daje /q.

Piszę ciągle administratorowi na /w i wysyłam reporty na porywaczy.

Olewam ich i piszę na czacie OOC, że nie odgrywam z nimi akcji role play.

5. Jesteś w organizacji przestępczej. Podbiegasz do innej postaci w samochodzie, następnie odgrywasz akcję wyrzucenia gracza z wozu. Dajesz mu czas na reakcję, wciskasz enter, by wyrzucić go z samochodu. Czy popełniasz ninjajack?

Nie, ponieważ gracz miał czas na odpisanie i zareagowanie - na przykład cofnięcie samochodem.

Nie, ponieważ nie wsiadam w jego miejsce do pojazdu.

Tak, regulamin bezwzględnie zabrania używania klawisza enter do wyrzucania gracza z samochodu.

Nie, ponieważ ninjajack to wyrzucenie kogoś bez odegrania akcji RP.

6. Czy dozwolone jest w świetle zasad roleplay'u kreowanie postaci uniwersalnej (wszechstronnie uzdolnionych)?

Tak (odpowiednio uzasadniając to w biografii).

Tak (za zgodą administratora).

Zależy od charakteru postaci.

Nie (jest to uznawane za powergaming).

7. Czego się wystrzegać, przy graniu postaci odurzonej narkotykami, bądź chorej psychicznie?

Bełkotania IC, jazdy zakosami, w granicach zdrowego rozsądku.

Odgrywania odmiennego zachowania postaci w poszczególnych warunkach.

Pisania bezsensownych /me, oraz używania tekstów IC zakrawających o odwalanie.

Odgrywania postaci maskującej się ze swoją chorobą, bądź uzależnieniem.

8. Czy mogę wtrącić w kontekst zdania jakieś zapożyczenie językowe, jeżeli jest ono na miejscu?

Nie, bo jest to nieumiejętne używanie slangu.

Nie, dlatego, że regulamin tego zabrania.

Tak, ponieważ moja postać może używać slangu tak jak tylko mi się zachce.

Tak, jeżeli nie zepsuje to wydźwięku zdania, mogę użyć zapożyczenia.

9. Nie mam co robić, więc pomyślałem, że wymuszę jakiś pościg poprzez prowokowanie policji (darciem mordy, paleniem gumy). Czy mogę to zrobić?

Tak. W końcu każde zachowanie IC powinno być karane IC.

W zależności od tego, czy policjanci mi pozwolą.

Nie, wszelkie prowokacje policji są karane.

Tak, jeżeli należę do organizacji przestępczej.

HELP Z TYM TESTEM DAM PLUSY

Weteran
Opublikowano

Jak ten test rozwiązujecie na serwerze to on co next logowanie będzie inny wiec musisz poprosić kogoś o to żeby zrobił ci konto

@ down to sorrka ale jak jest reset cookies to i tak ma inny test

graphic.png

Nie otwierać pod żadnym pozorem :D

1358284006-U713459.png

1356566001-U334301.png

by

Opublikowano

Jak ten test rozwiązujecie na serwerze to on co next logowanie będzie inny wiec musisz poprosić kogoś o to żeby zrobił ci konto

Ten test jest na forum, dla każdego konta jest inny, lecz nie zmienia się.

OIE6isU.png

Weteran
Opublikowano

Twój post nic nie wnosi do tematu jeśli chcesz pomoc to napisz a jeśli nie to nic nie pisz tylko zachowaj to dla siebie

pan zycia a skąd ja miałem wiedzieć że test jest na stronie już wiem ale co ci to da jak będzie reset cookes to twój test się zmieni .

1c

2a

3c

4a

5 a

6d

7c

8.d

9c

graphic.png

Nie otwierać pod żadnym pozorem :D

1358284006-U713459.png

1356566001-U334301.png

by

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...