Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial] Fix Sztabek

sherer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Dziś pisząc z Jachem i sam sprawdzając wszystko na bete reditusa znalazłem błąd ze sztabkami jeśli chodzi o ich sprzedaż...

Na czym polega błąd?

Cena sztabek jest kilkakrotnie niższa od wpisywanej przez nas.

Jak go naprawić?

Używamy takich zapytań:

UPDATE item_proto SET shop_buy_price=shop_buy_price*5 WHERE vnum='80003';
UPDATE item_proto SET shop_buy_price=shop_buy_price*5 WHERE vnum='80004';
UPDATE item_proto SET shop_buy_price=shop_buy_price*5 WHERE vnum='80005';
UPDATE item_proto SET shop_buy_price=shop_buy_price*5 WHERE vnum='80006';
UPDATE item_proto SET shop_buy_price=shop_buy_price*5 WHERE vnum='80007';

Enjoy!

Opublikowano

A nie lepiej np : UPDATE player.item_proto SET shop_buy_price=shop_buy_price*5 WHERE vnum='80003' or vnum='80004' or vnum='80005' or vnum='80006' or vnum='80007' ;

Jedno query i za jednym razem ^^

Opublikowano

Oj tam i to i to dziala ^^

Ja wiem, ze oba sposoby są poprawne, ale mój zaoszczędza kilku sekund życia ^^

W jakimś skrypcie byłoby to zbawienne rozwiązanie =)

Opublikowano

mógłbyś dać jeszcze mini tutka gdzie dodać te wpisy

Oo .

Yy, to są query masterze, możesz np przez PMA ich uzyć lub navi, po przez "zapytanie" a następnie je uruchomić ^^.

Propsy, oby wiecej takich speców było ; p

Opublikowano

Oo .

Yy, to są query masterze, możesz np przez PMA ich uzyć lub navi, po przez "zapytanie" a następnie je uruchomić ^^.

Propsy, oby wiecej takich speców było ; p

A ty kur*wa jeba** masterze skończ krytykować innych , wszystkich krytykujesz ,a sam nawet serwera nie postawiłeś . Oj sorka postawiłeś , ale zapomniałeś wgrać na niego 90% ^^ , a reszta to niewypały ;) Więc bądź łaskawy , i zamknij się .

Administrator Serwera Pantheons

Opublikowano

A ty kur*wa jeba** masterze skończ krytykować innych , wszystkich krytykujesz ,a sam nawet serwera nie postawiłeś . Oj sorka postawiłeś , ale zapomniałeś wgrać na niego 90% ^^ , a reszta to niewypały ;) Więc bądź łaskawy , i zamknij się .

Będę krytykował i chuj, mam takie prawo ! ; D . No trudno bywa, ale wiem co wiem :<.

Nie, nie zamknę się, ale Tobie polecam "kurs hejtingu" , zajebista sprawa ziomuś

Opublikowano

Heh , hejtowanie ta ?

Nie hejtuje nikogo , tylko ci uwagę zwróciłem =)

Ps. Kurw*a postaraj się i zrób Tajranona , bo mi się bardzo spodobał mimo tego że nie wgrałeś questów , itp =))

Ps2. Odkąd napisałeś w jakimś poście że kończysz kariere z mt2 , to potem pisałeś w różnych postach , że napiszesz różne tuty , dasz questy itp bo dysk oczyszczasz =) . Gdzie to wszystko jest ? =) Czemu nie dałes tych tutków =(

Administrator Serwera Pantheons

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...