Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Wojownik versus Magik

GothRain

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam do was ogromna prosbe.Barycz masz wojownika 70Lvl, opisz gre na pozniejszych poziomach plus 42.Prosil bym kogos o opis gry magika.Nie chce mi sie najpierw wbijac 50+ woja a pozniej maga lub na odwrot.Jestescie doswiadczeni, wiem ze duzo zalezy odemnie.Prosze o opiaanie swoich odczuc jak wam sie gra, ktora sp najlepsza itd.Pozdrawiam i dziekuje!

kunshi.jpg

Sygnatura jest mojej roboty <3 Chcesz podobną ? :)

Opublikowano

Mhm, jeśli dobrze zrozumiałem pytanie to...

Mag jest ciężką postacią do ogarnięcia, ze względu na swoje bazowe HP. Przykład?

Mój kolega na normie woju (70 lvl) ma 13,5k HP :)

Ja na hollym (60j +5, 40 dane w hp/mp) + bizu - wyciągam 6,3k :)

Tak, tak zaraz poleci flame że to nie zależy tylko od HP. Tak tu macie racje.

Ale powiedzmy macie te same reski, to kto dłużej pożyje mag czy woj- mhm? ;>

Oczywiście HP maga jest ceną za jego bardzo duży DMG. Świetnie spisuje się na bazylkach, glacku. Ale po prostu najbardziej boli w nim to, że ma najmniejszą ilosć HP.

Nie ma "najlepszej sp dla maga" każda ma swoje zalety. Holy - wciśniesz się na KAŻDY rajd, na LoD Holy też jest bardzo przydatny.Niestety, kiedy ktoś ginie w naszej drużynie, jesteśmy pierwszymi podejrzanymi o jego deada bo "Omg, co za beznadziejny holi, rzal ide z tond wszystko przez tego holiego"

Red - ja osobiście nie lubię tej karty najbardziej ze wszystkich :) Nie wiem czemu, po prostu tak mam. Jest ona świetna na glacka, w expie nie mam pojęcia gdzie byś mógł nim iść, raczej nigdzie. W pvp też ładnie sobie radzi :) Oczywiście za sprawą dobrego buildu, resów etc.

Blue - jest to świetna postać na Glacernon'a ogólnie, ze względu na różnorodność swoich obszarowych skili, świetnie się nim expi w PT na bazylkach. Przydaje się na A3. W pvp jak dla mnie jest słabym wyborem. Blue niestety jest bardzo manożerny. Użyjesz wszystkich swoich skilli, nie masz many po prostu, a jesli przeciwnik ma reski - przeżyje a ty nawet nie bd już go mógł z normalnego ataku. Nie wierzysz? Sprawdź http://www.youtube.com/watch?v=MQY6E3wjaeo

Co prawda tutaj wygrał, ale jest to w końcu sam Knajcik :) (postać która pierwsza na Avalonie wbiła 90) Zauważ jak szybko mu mana zeszła

I na koniec DG- moja ulubiona karta :) W pvp jest zayebisty, ze względu na masę debuffów. Na szopach/gołębiach radzi sobie wyśmienicie. Wystarczy jakiś jobek 21+, do tego karta +3/4 dobrze rozdane punkty i bierzemy całego spota :) Pewnie nawet przed wbiciem i ulepszeniem kart bd dawał rade spota ;)

To tyle mam nadzieję, że pomogłem. Pozdrawiam ;o

Opublikowano

Like poszlo, moze ktos podobnie oppisze woja?

kunshi.jpg

Opublikowano

No to ja opiszę wojownika.

Wojownik jest średnią klasą pod z względem trudności i grywalności.

Ogółem gra zaczyna się DOPIERO na 55+, gdyż to właśnie od tego poziomu dostajemy moim zdaniem najlepsze karty.

Jeśli masz resy 80%+, to nikt z tobą nie ma szans pvp ;) !

Teraz hmm...

Czerwony Wojownik- Karta moim zdaniem idealna do ekspa jak i do glacernon. Posiadam +3 i jest całkiem niezły w pvp.

Samuraj- Karta jedynie do pvp! Nie podoba mi się. Ogółem tylko dla ogarniętych.

Krzyżowiec- Karta z klasą ;) Mam +3 i świetnie się spisuje do bicia rangi na glacernonie!

Berskerker- "As" w rękawie wojownika. Jego wspaniała siła... Twoje resy... +5 wzwyż... Czynią go maszynką do zabijania innych! Świetny na gołębie i szopy :)

Ogółem Wojownik jest trochę łatwą, a trochę trudną klasą. Lepiej być w miarę doświadczonym.

Pozdrawiam~ ^_^

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Lajk odpalony, moze ktos mi powiedziec czy redem pykac do 46 pozniej stop, jobs na grochach do 35, robie hollego i na nim gram az do sp 4? Podobno blue jest najlepszy w pvp, a dg to juz cos.Jeszcze jedno, oplaca sie ulepszac reda na na 42?

kunshi.jpg

Opublikowano

Blue jest lama, przydaje się na glacę, bo ma dużo mass stunów, ale w pvp O wiele lepiej sprawdza się... Każda karta maga. holkę jak najbardziej rozwijaj, jeśli lubisz PVP lub support (przy czym należy stosować inne buildy). Jak najbardziej polecam Ci tez reda, mimo iż na początku może Cię odrzucić. Ma świetne debuffy, które zwiększają jego obrażenia, dzięki czemu wyciąga morderczy damage. Prawda jest jednak, ze gra redem wymaga umiejętności, więc jeśli chcesz kartę na glacę lub do expa, a nie radzisz sobie 1sp, to polecam ci blue. DG jest tak naprawdę dobry do wszystkiego : )

Opublikowano

No to wybralem woja, narazie bije jobsa juz 32 na normalu mam 44 lvl wbity na groszkach xD.Teraz pytanie ulepszac warka czy robic resy i jakie na ten lvl? Najlepiej jakbyscie napisali na ktorym lvl'u oplaca sie je miec i ile %.Prosil bym tez o napisanie na ktorym lvlu gdzie expic i jakie resy na dane miejsce zrobic.Pozdrawiam

kunshi.jpg

Opublikowano

Najważniejsze o czymś musisz pamiętać to to, że mag nie jest postacią solową, co prawda wojownik też nie jest, ale w większym stopniu niż mag. Nie bd Ci opisywał gry poszczególnymi sp bo to bezsensu, musisz je sam poznać by zaszaleć, co do poprzedników mówiących, że mag jest trudny, wcale taki nie jest, wystarczy troszkę ogarnięcia, pomysłów i sobie radzi ze wszystkim. Sp i eq posiada najtańsze z pośród wszystkich postaci. Najgorszą dla mnie cechą maga nie jest hp, ale jego prędkość. Co do wojownika, wiadomo jego atutem jest ilość hp oraz obrona, na około 70 lvl robiłem to samo co na łuczniku na 80, głównie chodzi mi o luranie, natomiast wojownik posiada najmniejszy dmg, ale jak już wspomniałem nadrabia to obroną. Z mojego doświadczenia powiem Ci tylko tyle, nabiłem 72 na wojowniku, kiedy mi się znudził, magiem nabiłem 78. Najtrudniej jest opanować dg do pvp, tak samo jak blade wyczucie na charge. Największym atutem maga jest red 100 ele na glacy, gdzie killa rangów aż miło się patrzy. Poszukaj sobie na yt filmiki niejakiego Karboksyla, gdzie poniekąd pokazuje jak gra magiem.

Oj, spóźniłem się z postem. Exp do 45 polecam Ci w świątynii gdzie nadropisz sobie zielonych odłamków a później na enkidu/krem. Zrób sobie dobre reski z przepisu A na wode i na mrok, natomiast na ogień dropnij z rajdu cuby, a światła z Xysa (mogę się mylić)

Ps. Grasz może na s1 nostale pl?

Opublikowano

Dzieki, nie gram na pierwszym servie :-(.Gram na 3 i mam tam woja 44 z wbitym juz 34 jobem wiec jeszcze jeden lvl do 35 ;p.3 dni groszkow i powiem ze nie uzylem jeszcze bota ale mam nadzieje ze happy na 35 bedzie spore ;-).Skad moge wziasc przepis A i jakie koszty tego beda? Mam tylko 450k ale nie chodze teraz na bb.Pozdrawiam

kunshi.jpg

Opublikowano

ja mam woja : woj to dosyć łatwa klasa. Warek bardzo się przydaje na Glaca jak i do expa z powodu dużego dmg jak i defa. Blade to cudowna karta do pvp, ładnie ładuje hargi i jest git. crus to fenomen na LoD, niesamowity do pt dzięki swojim buffom. No i berek : mam 99 +10, jest to karta do wszystkiego, dlamnie najcudowniejsza z całej gry. władowałem all w atak ( po 10 dałem w def i hp, 8 w ele ). Na pvp magów 55-60lvl mam na skilla lub nawet hita . Polecam ci woja.

Co do maga to mimo dosyć słabego reda na niskich lvl na lvl 70+ red jest najlepszą kartą maga. holka jest na lvl 46-69(75), dobry heal i duże zapotrzzebowanie na rajdy. Blue dlamnie najlepsza karta maga. dg pVP. licze na like

Rozdaje kssn

1kssn = 10 lików

5 kssn = 30 lików

Opublikowano

Dzieki, mozna juz zamknac.Wszystko wiem a spam sie pewnie zacznie.Pozdrawiam

kunshi.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...