Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dzisiejsza debata ws. ACTA - lista wypowiedzi premiera.

PanZagłady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

UWAGA : Moderatorzy to nie kolejny temat ANTI ACTA . To temat ważny dla każdego ! Nie jest to kolejny spam topic !

Dziś odbyła się debata rządu z przedstawicielami internautów ws.ACTA.

Link:

http://www.tvn24.pl/-1,1733911,0,1,premier-nie-bedzie-wycofania-podpisu-pod-acta,wiadomosc.html

Fragmenty:

- Polski rząd nie wycofa swojego podpisu pod żadnym dokumentem, bo jakaś grupa tego żąda. Taki rząd może się od razu podać do dymisji. My rozmawiamy. ACTA mają bronić kultury zachodu przed piractwem. Jeśli pytacie mnie kiedy i czy zmienimy zdanie, to odpowiem - nie wiem. To zależy od tego jak bardzo przekonujące będą argumenty.

JAKAŚ GRUPA - no fajne podejście do obywateli ;).

15:22 Donald Tusk: - Nie będzie wycofania podpisu. Będzie to, o czym już powiedziałem - brak ratyfikacji tak długo, jak długo będą wątpliwości.

No proszę i to ma być demokracja ? Dla rządu obywatele nic nie znaczą. A z tymi wątpliwościami to gra na zwłokę aż ucichnie sprawa z ACTA.

- Dlaczego podpisaliśmy gotowość do ratyfikacji? Zamknięcie drogi do ratyfikacji byłoby sygnałem, że jest w Europie państwo, któremu nie zależy na ochronie własności. Taki byłby przekaz.

Serio ? To znaczy, że USA jest państwem, któremu nie zależy na ochronie własności bo wycofali się SOPA i PIPA? Bitch please...

16:44 Premier Donald Tusk: - Co do referendum. Na pytanie "Czy jesteś za, czy przeciw ACTA ?"- znam odpowiedź. Takie dzisiaj są nastroje. Spotykamy się po to, żeby wysłuchać siebie wzajemnie. Wychodzimy z etapu wzajemnej brutalności. Jesteśmy w tym momencie, że możemy sobie powiedzieć, że nikt na razie nie ma racji. My mieliśmy być może zbyt dużo arogancji, wy zbyt dużo agresji i nieufności. Wiem też, że dzisiejsze spotkanie nie wystarczy.

Ja agresywny i nieufny ? Nieufny raczej tak, ale to wina polityków(nie tylko PO). Co do bycia agresywnym jakoś nie zauważyłem tego. Ludzie protestujący raczej nie zrobili rzezi na ulicach i nie pomordowali innych...

16:50 Premier Donald Tusk: - Ja nie rozumiem dlaczego przez cztery lata działania prawa bardziej opresyjnego niż ACTA, w Polsce nie było protestów, a teraz są. Być może na serio powinniśmy się zastanowić nad tym, jak ma wyglądać polskie prawo ws. ochrony praw autorskich.

- Też chcę zapewnić po raz kolejny, że na tym etapie jesteśmy wszyscy bezpieczni. Powtórzę też, że nie będziemy zmieniać naszych decyzji, bo ktoś protestuje. Musimy wspólnie dojść do porozumienia. Na to jest teraz czas.

Jak on nie rozumie ? Śmie jeszcze wciskać kity innym... Żałosna gra aktorska :/. Ciekawe czemu rozmowy ws. ACTA były takie tajne i dopiero wyciek na Wikileaks odsłonił co zawierały te rozmowy i czym może być ACTA. Gdyby nie ten fakt, to prawdopodobnie byśmy nie wiedzieli o ACTA i weszłoby ono w życie.

Nie będą zmieniać bo ktoś protestuje . No tak bo Mietek spod monopolowego protestuje bo mu zabiorą ********** :/ (ironia). Ewidentnie premier ma wywalone na protesty i obywateli.

17:24 Premier Donald Tusk: - Im dłużej słucham tej debaty i w niej uczestniczę, to mam wrażenie, że jest coraz więcej przeciwników ACTA. To mnie dziwi. Nie mam takiego wrażenia, że spotkaliśmy się tu po nic. Jak patrzyłem na cały proces legislacji tej umowy, to nie miałem wrażenia, że ktoś głośno protestował, łącznie z ministrami. Nie krzyczała też opozycja, więc byłem święcie przekonany, że ACTA są OK. Wydaje mi się, że ACTA stały się chłopcem do bicia, a są sześciorzędnym problemem. Problem może leżeć w naszym prawie.

Gdyby negocjacje ws. ACTA i rozmowy były JAWNE i UPUBLICZNIONE to by ACTA nie przeszło. Ludzie by się wkurzyli jeszcze bardziej bo obecnie internauci i część telewidzów wie o ACTA. No i obywatele miast w , których odbyły się protesty.

Chętnie bym prześwietlił konta rządu czy nie zostali przekupieni :/. Bo coś dziwnie obstają za ACTA gdy inne kraje wycofują się z tego, a nawet nie złożyły jeszcze podpisu.

17:43 Donald Tusk w odpowiedzi na pytanie, co to znaczy "zawiesić ratyfikację": - To znaczy zawiesić, czyli nie skierujemy tego do Sejmu - powiedział premier. I zaznaczył, że jeśli podczas debaty nie będzie argumentów do wycofania ratyfikacji, to ratyfikujemy ACTA.

Tłumaczenie: Poczekamy aż sprawa z ACTA ucichnie i lud zapomni. Wtedy ratyfikujemy ! No co ? Nie bedzie przeciwnikow !

Ogólnie uważam, że debata nic nie wniosła ws. ACTA :/. Rząd pokazał niesamowitą arogancję w stosunku do obywateli RP.

Moim zdaniem trzeba by obalić ten rząd i tę partię wysłać na śmietnik bo ewidentnie dbają o własne dupy, a zdanie ludu mają gdzieś. To jeszcze byłoby nic gdyby nie to, że bezczelnie ściemniają i to nie tak rzadko.

INFORMACJA: Zanim mnie zlinczują antyfani PiS albo miłośnicy Słońca Peru i jego partii miłości to informuję uprzejmie, że nie jestem zwolennikiem żadnej z obecnych partii w Sejmie RP.

jqeuR.png

Opublikowano

Błagam was ludzie nie na mawiam na aby głosować na jaką kol wiek partię polityczną ale przynajmniej nie głosujcie na PO -.- !!!

tyle ode mnie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...