Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

oddanie organów

Walus002

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema nie długo stuknie mi 18 latek :D.

I mam pytanie gdzie mogę znaleźć/dostać taki świstek papieru żebym mógł go włożyć do portfela(żeby mieć go ciągle przy sobie) aby w razie mojej śmierci można było ode mnie pobrać organy do przeszczepu ?

Opublikowano

Siema nie długo stuknie mi 18 latek :D.

I mam pytanie gdzie mogę znaleźć/dostać taki świstek papieru żebym mógł go włożyć do portfela(żeby mieć go ciągle przy sobie) aby w razie mojej śmierci można było ode mnie pobrać organy do przeszczepu ?

Proponuję się udać do jakiegoś szpitala albo do lekarza rodzinnego . Tam zapytaj o informacje ws. takiego dokumentu.

No i ode mnie plus za taką deklarację. Umrzesz, ale nei odejdziesz z Ziemi bo część Ciebie będzie w innych . Także wielki respekt i szacun !

jqeuR.png

Opublikowano

http://www.dawca.pl/

http://www.dawca.pl/jak-zostac-dawca/deklaracja-dawcy

Za kartę niestety samemu trzeba Sobie zapłacić. Lub drukujesz Sobie kartkę jest tam

Ale co to jest 10 zł.

Sam Właśnie zastanawiam się czynie zarejestrować się

Opublikowano

Tylko teraz jest kolejny problem poza tym, że macie te kartki ;). Mianowicie są nim Wasze rodziny, którym jak nie powiecie o tym to mogą odmówić wydania organów ;). Wtedy ten papierek jest nic nie warty bo lekarze są bezradni w takiej sytuacji.

jqeuR.png

Opublikowano

Tylko teraz jest kolejny problem poza tym, że macie te kartki ;). Mianowicie są nim Wasze rodziny, którym jak nie powiecie o tym to mogą odmówić wydania organów ;). Wtedy ten papierek jest nic nie warty bo lekarze są bezradni w takiej sytuacji.

Gdy ktoś jest pełnoletni raczej tego problemu nie ma . Nie wiem nie czytałem jeszcze tego regulaminu.

Rodzina raczej powinna zrozumieć bo to jest Wola tego kto chce to zrobić ,a nie Ich

Opublikowano

Uwierzcie mi, że ten problem nie tyczy się jedynie nieletnich. Nieraz czytałem o takich sytuacjach gdy rodzina osoby zmarłej nie zgadzała się na oddanie organów by nie zeszpecić ciała zmarłego/zmarłej.

jqeuR.png

Opublikowano

Ale zaraz będę mieć już 18 niby więc co mają do tego rodzice ?

Niektórzy są staroświeccy i sprzeciwiają się temu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...