Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Rozłączanie się internetu

Szon.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema !

Mam problem z internetem, ten problem to rozłączanie się go na jakiś czas. Mam bezprzewodową kartę sieciową tą co dawali w LiveBox'ie teraz przesiadłem się na radiówkę. Ma znaczenie tutaj karta sieciowa czy też dostawca że się tak rozłącza, to jest już nudne dzieje się tak już przez 5 miesięcy ;/

Jeżeli była by to wina karty to proszę podać w miarę tanie a dobre propozycję

Bardzo proszę o pomoc :)

Karta sieciowa się zwie : Sagem XG 762N

1326307589u24240.png
Opublikowano

pytaj i rozwiązuj problem u swojego ISP

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Jasna cholera?! Czy tutaj jest wsparcie techniczne dla Liveboxa ? :/ Udajcie się na fora od liveboxa, zgłoście problem, a otrzymacie stosowną pomoc od firmy, która świadczy usługi dla was.

Ja jak mam problem z sprzętem to nie wpadam z tym na MPCFORUM tylko szukam pomocy u producenta sprzętu czy też na forach wsparcia technicznego tych produktów :/.

jqeuR.png

Opublikowano

Prędzej dla radiówki niż Liveboxa. Byłem u dostawcy i mówił że internet jest i normalnie chodzi ... Wiem zryte

1326307589u24240.png
Opublikowano

Prędzej dla radiówki niż Liveboxa. Byłem u dostawcy i mówił że internet jest i normalnie chodzi ... Wiem zryte

Skoro dzieje się to przez 5 miesięcy i dostawca twierdzi, że u niego wszystko OK to każ cwaniaczkom wysłać do Ciebie jakiegoś TECHNIKA, który sprawdzi czy u Ciebie nie ma problemu ;).

To jest ich PSI OBOWIĄZEK. Mają zapewniać wysoką jakość usług.

EDIT:

Ewentualnie zrób nagranie tych chwil rozłączania neta. Dodatkowo zrób screeny z pingowania stron z wynikami. Wtedy będą musieli coś z tym zrobić inaczej będziesz miał prawo do zerwania z nimi umowy poprzez brak poprawnego świadczenia usług wynikających z umowy. 5 miesięcy to nie przelewki.

jqeuR.png

Opublikowano

nie napisałeś GDZIE rozłącza, czy łącze pomiędzy routerem a kompami ( problem z routerem i jego konfiguracją ) czy pomiędzy routerem a internetem ( to już problem ISP )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Skoro dzieje się to przez 5 miesięcy i dostawca twierdzi, że u niego wszystko OK to każ cwaniaczkom wysłać do Ciebie jakiegoś TECHNIKA, który sprawdzi czy u Ciebie nie ma problemu ;).

To jest ich PSI OBOWIĄZEK. Mają zapewniać wysoką jakość usług.

EDIT:

Ewentualnie zrób nagranie tych chwil rozłączania neta. Dodatkowo zrób screeny z pingowania stron z wynikami. Wtedy będą musieli coś z tym zrobić inaczej będziesz miał prawo do zerwania z nimi umowy poprzez brak poprawnego świadczenia usług wynikających z umowy. 5 miesięcy to nie przelewki.

jeśli wina jest po stronie komputera czy zasięgu to umowy nie zerwie,

-czy po formatach też się rozłączało

-ile masz kresek zasięgu

-na jakich portach masz USB (1.1 or 2.0)

-próbowałeś podłączyć telefon jako modem

może wina leży po stronie modemu oddaj im niech sprawdzą albo zobacz czy działa u kogoś innego na kompie

Opublikowano

nie o stacjonarny mi chodziło, miałem na myśli twojego tela. przez USB i za pomocą PC suite

spróbuj na 2.0 jak masz

ja bym Ci radził oddać modem do reklamacji, oni go sprawdzą jak będzie ok to Ci oddadzą albo dadzą nowy jak będzie zje*any

napisz jaki to modem ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...