Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SIemka!

Mam pytanie, otóż posiadam płytę główną Gigabyte GA-M68MT-D3.

I chciałbym się dowiedzieć czy na moją płytę pójdą części takie jak :

Asus GeForce GTX 560

Amd Phenom II x4 955 AM 3 Black Edition

Prosiłbym o szybką odpowiedź

Ponieważ chcę kupić te części i nie wiem czy zaryzykować. Wolałbym być pewny swego zakupu.

Z góry dziękuję!!

PS. Tu macie jak coś te części o których mówiłem.

http://www.agito.pl/karta-graficzna-asus-geforce-gtx-560-ti-directcu-ii-1gb-ddr5-pci-e-box-84-428810.html

http://www.agito.pl/procesor-amd-phenom-ii-x4-955-am3-black-edition-box-81-344095.html?cid=79&acc=415832

Opublikowano

@up: tak części będą w pełni kompatybilne, ale zastanów się nad złożeniem zestawu na podstawce intela. Wyjdziesz taniej i wydajniej.

+ Daj "Lubię to" jeżeli w czymś Ci pomogłem.

Opublikowano

procesor może nie wejśc do czasu uaktualnienia biosu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

"Obsługa procesorów AM3: AMD Phenom™ II / AMD Athlon™ II" co ma nie pasować :D?

Opublikowano

zmiana na lepszy procesor spowoduje spowolnienie działania szyny systemowej z HT3 na HT1, lepiej dać mniejszy procesor nie tracąc na wydajności i wykorzystując w pełni możliwości płyty np Athlon II X4 655 , upgarde biosu jeśli ma stary i tak w większości przypadków będzie potrzebne

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

tak ale zależy do jakiego procka bo jak jakiś athlon II x4 to w ogóle ci się nie opłaca brać tego zestawu i szkoda w niego inwestować bo karta będzie ograniczona. Podaj lepiej cały budżet to złożymy coś dobrego.

Opublikowano

Wiesz co na karcie mi zależy akurat na tej bo mi się bardzo podoba :D A procek.... hmmm mój ulubiony team to jest Phenom i GeForce.

Dlatego chciałem tą kartę i jakiegoś Phenoma x4. Bo zawsze miałem AMD :D Według mnie bardziej wydajne są AMD procki niż Intel

Procek tak 500 zł bo ja mam złożonego kompa w firmie Kemot jak zaniosę im karteczkę z nazwami części bd miał jakąś zniszkę :D

Opublikowano

AMD w grach przegrywają z Intelem, niektóre Phenomy II x6 są na równi z i5-2500(jeżeli chodzi o pakiet adobe, w grach nadal obsysają)

Polecałbym lga 1155 i np: i-2500 lub i-2500k(do OC). A z tańszych i5 to 2320

http://www.morele.net/procesor-intel-ore-i5-2320-3-0ghz-lga1155-box-bx80623i52320-412813/

Phenomy II x4 przegrywają nawet z drugą generacją i3. Sprecyzuj do czego chcesz komputer.

Opublikowano

Do gier.

Ale ja zawsze byłem tego rozumowania że to AMD są do gier ponieważ na tych starszych kompach zawsze się miało AMD i sie miało kompa na 5 lat :D

Opublikowano

czasy się zmieniają, AMD teraz wcale się nie opłaca brać jeżeli chodzi o gry.

Opublikowano

W ciągu kilku dni przejżałem tyle testów że głowa mała, a nie było ani jednego przypadku w którym AMD chociaż o kilka kl/s. by wyprzedziło intela(o ile procesor amd nie kosztował 1500zł więcej). Nawet niektóre modele Phenomów II są słabsze od Core Duo. APU od AMD też obsysają, nie przyłożyli się do Llano.

@edit Ostatnio AMD mówiło że z intelem chcą wygrać ceną.

@edit2 Jak wyłączyć cholerne wsparcie dla języków od prawej do lewej, BO MNIE SZLAG TRAFI!

Opublikowano

Czyli jakiś Procek z Intela żeby był kompatybilny z tym GeForce GTX 560 to tej karty nie odpuszcze :D

Aha żeby to nie był procek za jakieś 1000 zł ja nie sram kasą :D

Opublikowano

Intele zjadają AMD. Lepiej płytke tanią a w miare porządną i do tego procka i3 lub taniej G850 i masz 2 stowki w kieszeni.

@Edit

Doczytałem że chcesz tego gtx to bierz do niego i3 w przyszlosci mozesz zmienic na i5

Opublikowano

Ale ja nie chce zmieniać płyty głównej ponieważ było by to równoznaczne ze zmianą całego kompa oprócz obudowy :D

Ja chcę tylko procek pod GA-M68MT-D3 - Gigabyte żeby był kompatybilny z GeForce GTX 560

Opublikowano

@2up Te odblokowane rdzenie żrą tyle prądu co ich dwukrotność. Były wadliwe i zablokowano je w fabryce, a że producenci płyt zaaplikowali technologię do ich odblokowywania to ich problem.

dobra macie do dyspozycji

GA-M68MT-D3 - Gigabyte płytę główną i macie mi złożyć jak najlepszego kompa.

Dawać mi tu propozycje

:D

Obawiam się że musisz podać budżet i model obudowy. I nie mówiłbym "musisz", "macie" do ludzi którzy dobrowolnie będą ci pomagać.

@down +1

Opublikowano

Chciałeś do tego HAWK'a wsadzać?xDD

Ta płyta nie ogarnia phenoma 955 BE w tej mocniejszej wersji..Jak ja ci z gówna zrobie kwiatek?

Opublikowano

Jedynym prockiem który dałby radę z GTX 560(oczywiście bez ti) jest ten 960T. Żaden inny procek nie wejdzie ci w to miejsce bo płyta ma małe możliwości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...