Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Idealny serwer RP? Wasze wyobrażenia?

Eskadra

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

:)

Mam do was pilne pytanko

Mam zamiar przenieść mój serwerek i dowalić 150 slotów , mam już sponsora i wszystko załatwione .

Teraz pytanie , jaki serwer RP byście sobie wyobrażali .

Piszcie szczegółowo ! Np jakie możliwości mógłby mieć VIP, jakie gracz , jakie budowle oraz rozrywki mogłyby się znajdowac na mapie

Z gore thx za pomoc !

Każdemu który poda sensowne wskazówki dam LIKE

Sieć serwerów CS 1.6

logo.png

Zapraszamy ;)

Opublikowano

A więc tak , możliwości Vipa : hmm : Vip , może się teleportować , jak i może posiadać większą działke w dzielnicy dla vipów (Polecam zrobić /warp vip , na którym będą działki 45 xx 45 . Vip , przed nickiem , będzie miał przedrostek [Vip] .

A teraz gracz : Gracz nie posiada zbyt zaskakujących komend , może używać warpów , sethome , i teleportować się na spawn . Oprócz tego , może pisać prywatną wiadomość jak każdy .

Może podasz gg. ? Chętne bym pograł na twoim serwerze , jeśli by była możliwość złożenia podania na admina , to chętnie bym złożył .

Moje gg. , masz po lewej stronie . Pozdrawiam ! :)

@Edit ,zapomniałem o budowlach .

Z tych ważniejszych budowli , polecam zrobić Tartak , Dużą kopalnie , i piaskownice . Kopalnie zrób gdzieś w lesie , bo tak estetycznie wygląda . Poza tym , zrób jeszcze ratusz , w którym będzie spawn . Co miesiąc może być typowany burmistrz miasta , a co 2 miesiące obrady . Na obradach będziecie mogli rozmawiać , i wnosić zmiany w wyglądzie miasta .

post_it_i_m_back.jpg

|

|

|

\/

I like it ! =)

40259288040883551592.jpg

Opublikowano

To tak ja opisze jak ja to widze :D

Gracz: Ma dostęp do : /sethome /home /warp /msg /rules /motd /jobs itd. [Podstawowe komendy]

Vip: Ma mozliwosci tosamo co gracz + latający dywan (mc) mozliwosc kozystania z komendy /heal mozliwosc zmieniania pory dnia + deszcz przedrostek [Vip]

SuperVip: Ma tosamo co Vip + /ml mozliwosc pisania na kolorowo na chacie/tabliczkach posiada mozliwosc kozystania z /god przedrostek [superVip]

Budowle

Oczywiscie musisz wybudowac podstawowe budowle t.j.: tartak, kopalnia, pustynia, sklep Jesli masz mozliwosc proponuje ci zrobic mapę surowcową która bardzo ułatwi ci sprawę jednak zabieze trohce ramu :D Oczywicie musi byc jakies ładny spawn + miasto a w miescie kilka budwole np. Hotel fabryka itd :D

Opublikowano

hmmm

:) Widze ze to co opisaliście już dawno mam na serwie ^^ Tylko mam teraz sponsora i powiększam sloty z 50 do 150-200 i chciałbym jeszcze bardziej ulepszyć serwer , PS : jeśli ktoś jest chętny do pomocy w budowie miasta pisać , po lewej moje GG . W zamian dostaniecie range obywatel lub budowniczy , zależy od waszych możliwości :) Więcej info na GG . Pozdrawiam !

Sieć serwerów CS 1.6

logo.png

Zapraszamy ;)

Opublikowano

Witaj.

Kto jest tym sponsorem? kilka osób próbuje oszukiwać z tego forum.

Opublikowano

Moje wyobrażenie dobrego RP :

Serwer przedstawiający teraźniejsze czasy, tylko trochę zmienione. Wymyślić własne prace (do wykonywania, za zapłatę) i dodać je na serwerze. Nie że jakiś plugin tylko np. :

Jest praca na pilnowanie bramy jako strażnik, więc strażnik stoi wyznaczony czas w określonym miejscu a pod koniec dostaje zapłatę. Przy odejściu z miejsca pracy zostaje zwolniony. Lub coś innego, to tylko przykład. Można dodać także władze danego miasta, bo myślę że powinno być ich kilka (miast) - od każdego do każdego powinna być droga. Działki powinny być, tylko nie tak jak w durnych FB, nie same działki tylko jakieś fontanny itp., aby to było miasto podobne do prawdziwego miasta. [Działki] Powinny być także trochę większe, aby ludzie mogli zbudować sobie domek a przed nim np. plac. Ekwipunek dostawało by się z eventu, polecam zrobić arenę i zrobić "zawody". Albo gracz vs gracz, albo grasz vs mob - za nią także by się dostawało ekwipunek. Można byłoby dodać pracę np. łowcy, polował by poza miastem na potwory i zbierałby materiały do sprzedaży na rynku lub coś takiego.

Trochę odleciałem, mam nadzieję że nie na darmo się namyślałem ;>

A teraz kilka rangi ich permissions :

Obywatel - możliwość zabijania potworów, noszenia skórzanego ubrania i kamiennego miecza, bez komend.

Władca (miasta) - dawanie działek, możliwość noszenia diamentowego setu i miecza.

Więcej pomysłów nie mam, myślę że da się zmienić te rangi Gracz na np. Obywatel. Gdyż gracz raczej nie pasuje do mojego pomysłu - jeśli go użyjesz, oczywiście.

Edit : Widzę że trochę się spóźniłem, nie czytałem postów powyżej, trudno ;)

Pozdrawiam,

NeraVo. ;>

challenger.png

Opublikowano

ja to widzę tak : Nie ma prac.... tylko się sprzedaje itemy np złoto, rzeczy z farmy..... w miescie dzialki 10x10 darmowe...... poza miastem x*y*100=.....

mozna zakladac frakcje, aby zalozyc frakcje trzeba miec 100x100 terenu... zlozyc podanie na form..... marzy mi się taki serwer :)

Bywalec
Opublikowano

Na początek, trochę rozpocznę. Zgrzytam Was :). (Jak stary ''dziuad'' :P).

A więc, serwer każdy ma inne wyobrażenia, od wielu tygodni czekam na taką właśnie rzecz. Chętnie Ci pomogę w budowlach jak i pluginach! Pisz na PW proszę! :D!

Ale, moje wyobrażenia serwera:

• Serwer przenosi do starożytności, można na nim zobaczyć wielkie imponujące budowle, oraz spotkać groźne potwory.
  • Jest na nim jakaś fabuła, zamki strażnicy itp.
  • Świetnie dobra administracja, starająca się być dojrzałymi, będąca dobrymi i sprawnymi zarządcami serwera.
  • Wiele eventów oraz niespodzianek dla zaskoczonego usera.
  • Możliwość zakupienia specjalnej rangi, oraz stworzenia własnej ''gildii''.
  • Wiele map, na których można zdobywać materiały
  • Areny, na których prowadzone są wielkie bitwy jak i pojedyncze walki.

Chętnie Ci pomogę pisz na PW.

@up nabijanie postów...

5jJNSGS.png

Opublikowano

Hmmm :) Pare wskazowek mi sie spodobalo . Co do ktoregos kolegi z gory @ sponsor jest zaufany , jest to firma , nikt z tego forum. Jesli ktos ma wlasny serwer i mi sie spodoba moze dolaczyc do naszej sieci skycraft i zostac sponsorowanym :) Pozdrawiam. Dolaczenie do sieci oznacza zmiane nazwy na SkyCraft-(typ serwera) oraz otrzymuej wlasny dzial na forum .

Sieć serwerów CS 1.6

logo.png

Zapraszamy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...