Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Jak wylaczyc rozprzestrzenianie sie ognia?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka prosze o pomoc jak wylaczyc rozprzestrzenianie sie ognia na serwerze multi dedyku

jaki plugin i jaka linijka za to odpowiada?

i ze np jak ktos podpali drzewo, liscie to po chwili gasnie ogien za z drewnem it zeby nic sie nie dzialo? Prosze o pomoc

add.png

Opublikowano

@edit prosze was o pomoc przepraszam za spam ale to dla mnie bardzo wazne niedlugo startujemy znaczy sie prawie zaraz a mamy problem kto moze pomoc? prosze was!

add.png

Opublikowano

Potrzebujesz pluginu WorldGuard

Masz na przykład cuba nad miasto pod nazwą miasto

Wpisujesz

/region flag miasto fire-spread deny 

I gotowe.

Ogień nie będzie się rozpszestrzeniał . ;]

Jeżeli jeszcze w czymś pomóc napisz tutaj lub na gg 12621900

Liczę na like . ; ]

39641529395781523370.jpg
Opublikowano

Chodzi mi o to jak wylaczyc na całej mapie rozprzestrzenianie sie ognia i przy okazji zeby podpalone rzeczy sie nie spalały a nie tylko flage nakladana na cuboida ,

add.png

Opublikowano

Nie wiem czy to możliwe, ale powiedziałbym to samo co kolega wyżej. Można też oznaczyć jak największy teren flagą.

Heh, śmieszne.

Opublikowano

Jezu mi daliscie warna? To kolesiowi UP tez poprosze nic nie wniósł do tematu a tylko posty nabija.

add.png

Opublikowano

Jest taka komenda wpisz

/region flag __global__ fire-spread deny

Jak coś to są po dwie kreski ; ))

beznazwy239.png

Opublikowano

Ok ale global czyli nazwa swiata? i np tak /refion flag world fire-spread deny? i po 1 spacji tak?

add.png

• 1 rok później...
Opublikowano

Ok ale global czyli nazwa swiata? i np tak /refion flag world fire-spread deny? i po 1 spacji tak?

nie _global_ czyli wszedzie jak wpiszesz to, na całej mapie bedzie wylaczone rozprzestrzenianie sie ognia

• 5 miesięcy temu...
Pasjonat
Opublikowano

nie _global_ czyli wszedzie jak wpiszesz to, na całej mapie bedzie wylaczone rozprzestrzenianie sie ognia

zdaje się, że nie tylko, bo tez nie spala się dany przedmiot

(tak sorry nabijam bezczelnie posty -.-, ale jednak do tematu coś wniosłem - informacje o niespalaniu się, dodatkowo dodam, ze 40 czy tam 50 posotow żeby można było zareklamować server to łamanie praw człowieka! ^^, tak wiec zapraszam przy okazji na server mcxant.csrv.pl)

lzJdkMd.png

Opublikowano

/gamerule doFireTick false , bez zbędnych pierdół , bo wbudowane już w standardowej vanilli :)

polaczeniej.png

Pomogłem ? Daj lajka . ; )

Wiadomości bez koloru są pisane z telefonu. :)

Wiadomości z kolorem z komputera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...