Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PROBLEM Metin 2 ustawianie shopa

kamugo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z shopem w metin 2, a mianowicie chodzi mi o zostawianie go na jakiś czas. Gdy odejdę od kompa i wracam po około 2h, to ekran jest cały czarny, nie mogę nic zrobić. Jest na to jakiś sposób? miał ktoś ten sam problem? Próbowałem nadać wyższy priorytet procesowi, ale wyskakuje odmowa dostępu.

Opublikowano

Wyłącz metina i go ponownie włącz, dzieje się tak większości, bynajmniej mi. :P

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Zastosuj się do tego tutoriala mojego autorstwa :)

http://www.mpcforum.pl/topic/311576-tut-czarny-ekran-po-minimalizacji-metina/page__fromsearch__1

Opublikowano

Jest to wina tego, że ekran " śpi ". Jeżeli ustawisz, że ekran nie będzie przygasał lu przygasać będzie po np. 1h. to nie będziesz miał tego problemu.

Opublikowano

Ale jeżeli masz ten czarny ekran i chcesz mieć dalej sklep, zostaw to.. tylko czarny ekran, sklep funkcjonuje normalnie. A jbc to tut wyżej kolegi :)

2qm2rty.jpg

Sygna Wykonana Przeze mnie!

Opublikowano

Jest to wina tego, że ekran " śpi ". Jeżeli ustawisz, że ekran nie będzie przygasał lu przygasać będzie po np. 1h. to nie będziesz miał tego problemu.

Mógłbyś dokładniej opisać? Mi chodzi o to że jest na zminimalizowanym i się robi czarny ekran.

Za wszystkie odpowiedzi dziękuję, macie po lubię to.

Opublikowano

Mi chodzi o to że jest na zminimalizowanym i się robi czarny ekran.

W ustwieniach 'wygaszacz ekranu', jak dobrze pamiętam, jest taka opcja żeby w ogóle nie usypiał / wygaszał.

Ustaw tak, ponownie ustaw stalla i napisz jak przebiegła sytuacja. :)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

zostawiasz sklep nie minimalizuj odpal jakąś piosenkę i włącz powtarzanie i bd git

100 postów +

200 postów +

300 postów +

400 postów -

8213.png

Opublikowano

Jeżeli okno zminimalizujesz to niestety robić się tak będzie cały czas.

Najlepiej w opcjach zaznacz opcję Windows Mode i okno musi być cały czas otwarte. Potem musisz jedynie pilnować/ustawić by monitor " nie szedł spać ".

Opublikowano

Najlepiej w opcjach zaznacz opcję Windows Mode i okno musi być cały czas otwarte. Potem musisz jedynie pilnować/ustawić by monitor " nie szedł spać ".

ehhh napisalem to samo wyzej tylko prosciej^^

100 postów +

200 postów +

300 postów +

400 postów -

8213.png

Opublikowano

ehhh napisalem to samo wyzej tylko prosciej^^

Tylko że ja mam laptopa, mam ustawione tak od dawna, że nigdy nie idzie spać, po zamknięciu klapy gaśnie tylko monitor. I właśnie mam pytanie czy ten zgaszony monitor może powodować czarny ekran? W stacjonarnych jest tak, że monitor działa niezależnie od komputera, a w laptopie?

Opublikowano

...czy ten zgaszony monitor może powodować czarny ekran?...

Tak - to właśnie zgaszony monitor powoduje bug metin'a. Jeżeli ekran cały czas będzie podświetlony - czarny ekran gry się nie pojawi.

Opublikowano

No dobra, dzięki za odpowiedzi, jakoś sobie poradzę z komendą /close. Serdecznie wam wszystkim dziękuję i macie po like.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...