Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer CoD2

GameOverMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałem postawić serwer przez hamachi żeby pograć z kolegami w 5 osób.

Koledzy są w mojej sieci hamachi. Ja zrobiłem serwer ale problem polega na tym. Serwer robię w menu gry. Podczas tworzenia serwera wybieram lan.

Ja widzę serwer mogę na niego wbić, a koledzy nawet go nie widzą. Kiedy sprawdzam IP serwera to jest to moje normalne IP.

Jak zrobić żeby serwer korzystał z IP hamachi?

obraz24.png

Opublikowano

Po pierwsze, wszyscy musicie mieć taką samą wersje hamahi oraz Wersje Gry 1.0 na 1.3 się nigdy nie połączycie cały czas będzie autoryzacja keya.

Po drugi wszyscy musicie mieć te same pliki w folderze "main" tzn. żadnych modyfikacji a jak już chcecie to musicie mieć te same pliki "wszyscy".

Jak już postawisz server to podajesz kolegom IP z HAMAHI i koledzy wpisują je w konsole "/connect IP" i enter bo nie zawsze jest pokazane w tabeli.

Jeszcze bym proponował wyłączyć zapory i antyvirusa.

Pozdrawiam.

Opublikowano

@UP

Ty pomagasz czy nabijasz posty? Tak się składa, że jak są w mojej sieci to raczej jest ok tym bardziej, że pobieraliśmy hamachi z tego samego linku.

1.3? Połączymy spokojnie, to chyba tak jak na scrackowanych serwerach mi się wydaje.

Jak już postawisz server to podajesz kolegom IP z HAMAHI i koledzy wpisują je w konsole "/connect IP" i enter bo nie zawsze jest pokazane w tabeli.

Przeczytałeś mojego posta? Robiłeś kiedyś serwer do CoD2 przez hamachi? Bo chyba nie.

Pisałem, że mam wszystko tylko serwer staje na moim "prawdziwym IP" przez które się i tak nie połączął bo mam IP wew. więc co im da wpisanie connect moje_ip_z_hamachi skoro serwer stoi na zwykłym IP.

Ominąłeś moje pytanie.

obraz24.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...