Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Jak bezpiecznie zresetować serwer (putty)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo mamy pewien problem, nie wiemy jakie są komendy w putty zeby np po dodaniu gm/dodaniu przedimka zresetowac bezpiecznie serwer oraz jaką komenda go wylaczyc/wlaczyc lub nw zatrzymać/stop czy jakos tak.

Polecą lajciki :)

PS. Musimy jak najszybciej zrobić reset, a naszego technika chwilowo nie ma.

bijons.jpg

Pomogłem daj Lubię To!

Opublikowano

Wpisałem shutdown -r now wyskoczyl jakis blad ze chyba utracono polaczenie potem nic nie moglem pisac , wiec wylaczylem i zalogowalem sie od nowa wszystko ok tylko blad laczenia z serwerem , i jak wpisuje ./start to comand not found ale wpisalem jeszcze raz ta komende shutdown -r now i zas blad i czekam

HELP

Opublikowano

Bo ta komenda resetuje całe bsc więc chciwe trzeba zaczekać na start

./start to comand not found

widocznie twój skrypt na start inaczej się nazywa

To nie są bezpieczne komendy ;)

Niby dlaczego ? -.-

Opublikowano

Glinka dobrze wam pisze miałem dużo serwerów i zawsze używam shoutdown -r now i nigdy serwer mi nie padł... ani nic .

15961668440157620438.png

Opublikowano

Dobra tyle to ja wiem ale teraz mamy odpalone mysql itp ale jak serwer odpalic? start ani nic nie dziala

Opublikowano

Powiem tak shutdown -r now (wylaczenie z restartem) nie radziłbym używać bo możecie ''potracić'' dane z navicat jak to kiedys z sf2006 bylo przy

zlym wylaczaniu .

Najlepiej to tak :

cd sciezka do sf

sh stop.sh

potem sh start.sh

i będzie dobrze =)

przy shutdownie -r now trzeba dluuugo czekac aby sie zrobilo(wlaczylo) wiec nie warto

szkoda czasu i plikow :P

Opublikowano
* GRA *
Wpisujesz "/shutdown"

* Konsola *
Wpisujesz "killall game"
Czekasz od 30 sekund do 3 minut (zależy od sprzętu) aż db przetworzy ostatnie zapytania otrzymane od wylogowanych graczy
Wpisujesz "killall db"

50596142255057180250.png

Opublikowano

Powiem ci tak, : wejdź na stronę zaloguj się na stronę z tego serwa gdzie kupowałeś i wejdź w panel serwera i daj reset serwera i będzie git ;)

Daj +++ jak pomogłem to nie boli ;)

photo-508875.jpg?_r=1346228684?_r=367a215599c3af8cfbe4b54722a4b1a3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...