Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakim program najlepiej krecic filmy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Filmy w grach, czy takie z pulpitu?

Do filmów z gier bezkonkurencyjny jak zawsze jest Fraps. Jedyna wada to to, że później takie pliki dużo ważą.

Ale to nie problem, bo można je później skonwertować.

32354141673387527780.png

Opublikowano

Fraps najlepszy do nagrywania, a później do konwertowania Any Video Converter bądź Freemake Video Converter

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Mój sposób jest taki: Nagrywam Frapsem, wrzucam plik wideo do Windows Movie Marker z pluginem, który zapisuje w FULL HD, i zapisuje plik wideo, nic nie traci na jakości, możesz go wrzucić w FULL HD na youtube, a plik sporo zrzuca MB, wczoraj, wrzucałem filmik z cheaterem trwający 30 sekund miał 500MB, zapisałem go w WMM, nic sie stracił na jakości i waży 17MB, dla niedowiarków, polecam pobrać WMM z pluginem HD, pełno tego na YouTube.

Opublikowano

Tylko mówcie, że tak łatwo mu nie będzie. Sam na XP kręciłem z ciekawości frapsem i camtasia. Mi głownie chodzi o parametry kompa, bo jak będziesz miał trochę słabszy sprzęt to nie opłaca się krecic filmów, bo będziesz miał jeden wielki lagg, a jak do tego wolny net to przesyłanie filmu nawet po obróbce potrwa wieki -_-

@TOP

2 Programy

Camtasia lub Fraps ( ten polecam bardziej )

2070d6e5f8b5c.png

By Cristiano.

Opublikowano

Fraps jest dobry ale jak masz słabego kompa będzie ci muliło grę, polecam "CamStudio" może i ma słabą jakość nagrywania ale w ogóle nie muli gry a jak chcesz nakręcić film z hakerem to CamStudio (według mnie) dobrze ci to nagra.

Opublikowano

Mozesz tez hypercamem

10 more

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...