Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Jaki czołg wybrać?

Kamil729

45 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakimi nacj? wybra??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio trochę grałem i doszedłem do KV-3 ale mi się z nudziło i zresztą straty mam i chciał bym się zapytać jaką nacją grać. Dobrze mi się grało KV ale trochę wolne;/

Opublikowano

Z rosyjskich polecam KW-1S atak równie mocny jak KW3, jest szybszy no ale pancerz słabszy. Ogólnie przyjemnie mi się nim grało i zarabiał.

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

Po raz kolejny napiszę: po testuj, pograj po trochu wszystkim będziesz wiedział czego chcesz. Inaczej gra dla mnie nie ma sensu, to musi ci sprawiać przyjemność. A nie "jest dobrze bo tak mówią".

Opublikowano

Szczególnie Tigery 2, uwielbiam expić na tych papierowych pojazdach ; d

Cieżko mi wyrazić subiektywną opinię ponieważ mam w połowie rozwinięte technologie rosyjskie. IS-7 + ob 261(który nadaje się tylko do cw, to coś nawet z premium daje straty, już łatwiej mi is-7 wyjść na zero niż tym ; dd), średnie odpuszczam narazie bo za dużo expa i za td się wziąłem i na su-152 jestem.

I jak gram od czasu do czasu tym IS-7 (jak kasy mi aż nadto wpadnie i się wku... na inne tanki) to nie zamieniłbym na żaden inny 10tier. USA - papier, Szwaby - żołwiki Francja - ciężko powiedzieć bo dopiero raz tylko widziałem 10tier francji i to w moim teamie na dodatek. Zaś IS-7 to taki przerośnięty med troche. Ale ważne że odbija pociski, jest w miarę mobilny i ma dobre działo.

Opublikowano

Ja polecam niemieckie.

Mam jak dotąd tygrysa II i ostatnio odbiłem parę pocisków z IS-4, miałem niezły ubaw (a sam w niego władowałem jeden). Niemieckie działa mają prześwietną celność i jeżeli chodzi o tygrysy to świetne silniki, ale zaniżoną prędkość maksymalną (niestety) przez co czy to z górki czy pod górkę zawsze jedziesz z tą samą prędkością.

Co do średnich to takie czołgi pomiędzy średnimi, a ciężkimi. Pancerz świetny, moja pantera II potrafi odbić pociski z rosyjskiego działa 100 mm (penetracja 175 mm) i to nie rzadko. Prędkość jest duża bo ponad 50 km/h wyciąga w chwilę moment i żaden średni czołg na tym poziomie nie ma lepszego działa.

Im wyżej niemieckimi tym lepiej, strach mnie tylko łapie co by było gdybym doszedł do tego X tieru, bo ten E-100, czy Maus to optymizmem nie napawają. xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...